На складах «Ягодина» знайшли цінну контрабанду, яку ввозили в Україну під «кришуванням» митників

08 Вересня 2019, 12:04
867

Оперативники викрили протиправну схему незаконного ввезення на територію України високоліквідних товарів з ухиленням від сплати в дохід держави значних митних платежів. Використовуючи протиправні зв’язки серед посадовців уповноважених державних органів, приватні особи не декларували товарно-матеріальні цінності, які переміщувались через державний кордон України.

25 серпня цього року, в результаті проведених оперативно-перевірочних заходів, офіцери оперативно-розшукового підрозділу Північного регіонального управління Держприкордонслужби, спільно із співробітниками ВБКОЗ УСБУ у Волинській області припинили чергову спробу незаконного переміщення з Польщі до України, через автомобільний пункт пропуску «Ягодин», великої партії коштовних контрабандних товарів, які перевозились у вантажівці. За цим фактом співробітники ДБР розпочали кримінальне провадження, – йдеться на сайті Держприкордонслужби.

5 вересня в рамках досудового розслідування спільна міжвідомча група у складі слідчих ДБР, оперативних співробітників оперативно-розшукового підрозділу Північного регіонального управління та ВБКОЗ УСБУ у Волинській області провели санкціоновані обшуки у службових приміщеннях митного поста та затримали транспортний засіб. У результаті виявили та вилучили значну кількість контрабандних товарів, а саме: побутову, електронну та оргтехніку, аксесуари до неї, квадрокоптери, оптичні та вимірювальні прилади, брендовий одяг. У ході обшуків вилучили службову документацію, відеозаписи та інші речові докази.

Вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно та встановлюються посадові особи митного поста, які причетні до протиправного переправлення товарів на територію України. Наразі слідчі дії тривають.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024