«Вболіваю за безпеку на дорогах»: лучанка купує та безплатно віддає світловідбиваючі браслети

10 Вересня 2019, 12:04
Роздача браслетів дітям у селі Сирники, що під Луцьком 797
Роздача браслетів дітям у селі Сирники, що під Луцьком

Інструкторка з водіння, лучанка Тетяна Могилецька вже рік за власні гроші купує світловідбиваючі браслети і роздає їх пішоходам та велосипедистам. За цей час вона купила більше тисячі браслетів.

Жінка каже – це її особиста ініціатива, – пише «Перший».

«З водінням пов’язане все моє життя, тому я вболіваю за безпеку на дорогах. Настає осінь, темна пора, коли нам, водіям, дуже погано видно пішоходів і велосипедистів, які пересуваються без світловідбиваючих елементів і в темному одязі. Також, наприклад, на проспекті Волі у Луцьку не дуже добре промальовані пішохідні переходи і відповідно пішоходи часто раптово з’являються перед автомобілями», – розповідає Тетяна Могилецька.

Кілька сотень браслетів жінка купила рік тому. Роздала їх своїм учням, а ті – рідним і близьким. Цього разу вдалось купити вже пів тисячі браслетів, які потраплять і до дорослих, і до дітей. Допомагають з цим члени громадського об’єднання жінок за кермом «Я – водійка».

«Бачу велосипедиста – зупиняю і вручаю йому браслет. Намагаємось донести людям, що вони повинні турбуватись про свою безпеку. Я не хочу, щоб мої учні втрапляли в неприємні історії через те, що люди не дбають про те, як їх видно на дорозі, адже в разі чого серйозна відповідальність лягає саме на водія», – пояснює ініціаторка акції.

Вона каже, що браслети необов’язково носити саме на руці – можна вішати їх на рюкзаки, велосипеди.

«Я багато подорожую і бачу, наскільки серйозний до цього підхід у європейських країнах і водночас – як недбало до цього ставляться в Україні. Це мій особистий внесок у те, щоб змінити ситуацію», – додає інструкторка з водіння.

Читати також: Луцьким школярам подарували оригінальні флікери

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024