«Ягодин»: за сприяння митників в Україну ввезли контрабандного товару на 550 тисяч доларів

09 Вересня 2019, 13:13
Вилучений товар 1073
Вилучений товар

Поблизу пункту пропуску правоохоронці затримали автомобіль, у якому громадянин намагався з Польщі провезти товар без сплати митних платежів.

Державне бюро розслідувань здійснює досудове розслідування за фактом можливого сприяння працівниками митного поста «Ягодин» Волинської митниці ДФС у незаконному перевезенні товарів приблизною вартістю 550 тисяч доларів. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу ДБР.

«Слідчі теруправління ДБР, що у Львові, здійснюють досудове розслідування за фактом можливого сприяння працівниками митного поста «Ягодин» Волинської митниці ДФС у незаконному перевезенні товарів приблизною вартістю 550 тисяч доларів США», – вказали у бюро.

Кваліфікація цього факту – зловживання владою або службовим становищем, якщо вони спричинили тяжкі наслідки (ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України).

За інформацією, наведеною ДБР, поблизу пункту пропуску митного поста «Ягодин» правоохоронці затримали автомобіль, у якому громадянин намагався провезти на територію України товар без сплати митних платежів. Під час санкціонованого обшуку в автомобілі, як вказано, виявили технічні прилади та пакети з одягом приблизною вартістю 550 тисяч доларів США.

«Водій автомобіля здійснював перевезення товарів за сприяння службових осіб митного поста «Ягодин» Волинської митниці ДФС України», – заявили у бюро.

Наразі вирішують питання про накладення арешту на вилучене майно; встановлюють службових осіб ДФС, причетних до незаконного перевезення товару без належного митного оформлення; відбуваються невідкладні слідчі дії.

Нагадаємо, у серпні ДБР проводило сім обшуків на митницях і митних постах ДФС на Волині.

Читайте також: На складах «Ягодина» знайшли цінну контрабанду, яку ввозили в Україну під «кришуванням» митників





Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024