Подружжя кулінарів пригощатиме лучан кольоровими пельменями на фестивалі їжі

09 Вересня 2019, 16:33
Тетяна Орлова 3513
Тетяна Орлова

Луцький бренд «Пельменчук», який займається виробництвом домашніх напівфабрикатів, візьме участь в наступному Lutsk Food Fest.

Купувати напівфабрикати сумнівної якості та з невідомим до кінця складом начинок у супермаркетах вже давно не модно. Та й навіщо, якщо завжди можна поласувати свіженькими, а головне домашніми смаколиками, які власноруч виробляє сім’я Орлових з Луцька. Їхні вареники, пельмені, налисники, сирники, голубці і чебуреки продають під брендом «Пельменчук».  Продукцію можна придбати в однойменному магазині на Грушевського, а ще на ярмарку в центрі міста, на Театральній площі. Окрім того, свої крафтові смаколики сім’я вже вдруге продемонструє на Lutsk Food Fest, який відбуватиметься у Луцькому замку  14-15 вересня.

З Тетяною Орловою, авторкою  та головною ідейною натхненницею «Пельменчука» вдалось зустрітися в розпал робочого дня, коли на площі в центрі міста усі активно торгують.

«Будучи в декреті, хотіла чимось себе зайняти. Почала вдома ліпити потихеньку, подавати оголошення в інтернет. Старалася робити якісно, з хороших продуктів», – згадує Тетяна те, як усе розпочалося.

Над розширенням та офіційним оформленням бренду почали задумуватися вже тоді, коли весь простір в квартирі заполонили морозильні камери. Тоді знайшли приміщення під магазин та виробництво.

В якості продукції сумніватися дійсно не доводиться. Бізнес – сімейний, тож до приготування страв долучається тільки сім’я.  Тетяна Орлова, її чоловік Сергій та 24-річна донька Анна власноруч виготовляють всі смаколики, які продає «Пельменчук». Часом до роботи, якщо є настрій та бажання, долучається навіть найменша донечка, якій 7 років.

«Ми всі зацікавлені в якості виробництва, бо відповідаємо за це своєю репутацією. Цим і відрізнємося від інших. Всі, хто до нас хоч раз звертався, завжди повертаються знову», – переконана Тетяна Орлова.

Пельмені від «Пельменчука» й справді відрізняються. Дивують, в першу чергу, начинки, адже навряд чи в Луцьку ще десь знайдеш, наприклад, чорні пельмені з сьомгою або шоколадні вареники з рікоттою. Тісто для пельменів та вареників заварне, тож має нелегку технологію приготування. Як зауважує пані Тетяна, не кожна господиня наважиться готувати з такого тіста.

Родзинка «Пельменчука» – кольорові пельмені. Барвники – тільки натуральні.

«Додаю в тісто соки різні: з моркви, буряка,  шпинату, червонокачанної капусти», – розповідає Тетяна Орлова. 

Вже згадані чорні пельмені мають такий колір, бо мають в собі чорнило каракатиці.

 «Найбільшою популярністю користуються, звичайно, класичні пельмені зі свининою та телятиною. Але багато купують і кольорових пельменів, вони цікаві для діток», – розповідає Тетяна Орлова.

На кожному Lutsk Food Fest  сім’я Орлових була в ролі відвідувачів, а минулого року наважилася представити свій бізнес, як підприємці.

«Саме після фесту з’явилося багато постійних клієнтів», – зауважує Тетяна.

Жінка переконана, що участь в фудфесті – гарна реклама для тих, хто має сімейний бізнес, можливість показати свою продукцію, заявити про себе.

Цьогоріч «Пельменчук» також буде продавати свої смаколики на Lutsk Food Fest. Їх можна буде купити як у замороженому вигляді, щоб забрати з собою додому, так і у свіжозвареному, щоб поласувати просто під час фесту.

«Цього року на фудфесті ми підемо перевіреним шляхом. Будуть наші популярні різнокольорові яскраві та корисні пельмені. Можливо, зробимо варенички з ягодами. Зараз думаю над тим, щоб продавати на фесті пельмені з нашою новою начинкою «гриби з пармезаном». В будь-якому випадку, буде смачно, корисно і гарно», – запевнила Тетяна Орлова.

Читайте також: Як Lutsk Food Fest 2019. ФОТОРЕПОРТАЖ

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024