У Луцьку відбудеться Фестиваль думок

10 Вересня 2019, 10:04
Фото ілюстративне 2029
Фото ілюстративне

Фестиваль думок - це захід, якого ще не бачив Луцьк. Фестиваль у такому форматі з великим успіхом відбувається у Скандинавських країнах та Естонії. Рік тому він доїхав і до України, а цьогоріч Луцьк має нагоду вперше відчути увесь інтелектуальний та емоційний запал в обговоренні найбільш важливих, актуальних і гострих питань, що хвилюють волинян. 

29 вересня на Іподромі (м. Луцьк, парк імені Лесі Українки) відбудеться цей унікальний захід. Початок – об 11:00.

Ідея полягає у тому, щоб дискусії, що тривають у суспільстві, були аргументованими й продуктивними; активісти пропонували шляхи вирішення проблем; представники громади навчилися слухати один одного. На Фестивалі пануватиме атмосфера відкритості, де будь-хто матиме право висловити свою думку. 

Ми пропонуємо лідерам неурядових організацій, активістам, мешканцям, владі зібратись на одному майданчику для відкритого обговорення викликів, що стоять перед громадою, регіоном, країною. Під час Фестивалю буде можливість подискутувати на різні теми, які є найбільш хвилюючими, гострими та актуальними для волинян. Вартим уваги є той факт, що теми обрані як раз самими мешканцями через проведення онлайн анкетування, – інформують організатори.

Під час фестивалю, Ресурсний центр Гурт презентує майданчик для обговорення спроможності громад відповідати викликам цифрового світу. Так, учасники та відвідувачі платформи «Громада у смартфоні» зможуть обговорити питань кібербезпеки, відкритих даних та розвитку інструментів електронного врядування. 

Крім дискусійних майданчиків під час фестивалю відбуватимуться воркшопи, працюватиме дитяча зона та алея громадських організацій. Родзинкою фестивалю буде фотовиставка присвячена громадським діячам Волині.

Довідково: Організатори Фестивалю думок 2019 у Луцьку: Ресурсний центр ГУРТ у співпраці з Волинським Інститутом Права, Програмою розвитку ООН в Україні, Управлінням освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації, Департаментом сім'ї, молоді та спорту Луцької міської ради, Волинським осередком Федерації дебатів України, Молодіжним центром Волині, Луцьким осередком ВМГО «Фундація регіональних ініціатив» за підтримки Швеції, Чорноморського фонду регіонального співробітництва і Міністерства закордонних cправ Естонії.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024