Пільги на «комуналку»: просять надати номер телефону в районне управління соцзахисту

12 Вересня 2019, 12:31
1593

З 1 жовтня пільги за користування житлово-комунальними послугами надаватимуться у грошовій формі. 

Про це інформує Управління соціального захисту населення Рожищенської райдержадміністрації. 

Постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 року № 373 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі» затверджено Порядок надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі, який застосовується з 1 жовтня 2019 року.

Зазначеним порядком окреслено перелік пільг, оплата яких здійснюватиметься у грошовій формі, визначено розрахунок розміру пільги, механізм її виплати, операційні дії щодо виплати пільг у грошовій безготівковій формі та у готівковій формі.

Розрахунок розміру пільг буде проводитися в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги.

Виплата пільг у грошовій безготівковій формі

Пільги надаватимуться у грошовій безготівковій формі через АТ «Ощадбанк» (аналогічно грошовій безготівковій формі надання житлових субсидій).

Після здійснення перерахування коштів управителям, об’єднанням, виконавцям комунальних послуг АТ «Ощадбанк» інформує протягом доби пільговика шляхом надсилання йому смсповідомлення про стан розрахунків за послуги. У смс-повідомленні обов’язково зазначаються дані про наявний залишок платежу за кожним видом послуг.

Після закінчення опалювального сезону залишки коштів на рахунку для виплати пільг, які утворилися станом на 1 червня, виплачуються пільговикам АТ «Ощадбанк» шляхом перерахування таких коштів на поточні рахунки пільговиків, відкриті в АТ «Ощадбанк», про що АТ «Ощадбанк» інформує пільговика шляхом надсилання смс-повідомлень.

Виплата пільг у готівковій формі

Пільговики за власною заявою мають право на отримання пільг у готівковій формі. Кошти будуть перераховуватися Міністерством соціальної політики України на поточний рахунок пільговика, відкритий в АТ «Ощадбанк». Пільговики зобов’язані сплачувати щомісяця вартість фактично спожитої послуги з урахуванням суми пільги.

У разі виникнення простроченої понад місяць заборгованості з оплати послуг (внесків/платежів), сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 гривень), у пільговиків, які отримують пільгу у готівковій формі, виплата пільги з наступного місяця здійснюватиметься у грошовій безготівковій формі.

Отримувачі пільг у грошовій формі зможуть використовувати на власний розсуд зекономлені в результаті ощадливого споживання послуг кошти.

«У зв’язку з реалізацією з 01.10.2019 року Порядку надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 № 373, для отримання пільг на житлово-комунальні послуги потрібна інформація про номери мобільних телефонів пільговиків. Для своєчасного отримання пільг просимо пільговиків надати номери телефонів», – йдеться у повідомленні.

За отриманням більш детальної інформації просять звертатися до управління соціального захисту населення Рожищенської районної державної адміністрації за адресою: м. Рожище, вул. Драгоманова 1, каб.2-5 або за телефоном 2-17-63.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024