На Волині реалізовуватимуть проекти переможців «Всеукраїнського громадського фонду»

12 Вересня 2019, 11:09
911

Цього року в Україні запровадили «Всеукраїнський громадський бюджет», в рамках якого реалізовуватимуться громадські проекти за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку.

Проекти повинні бути спрямовані на реалізацію стратегій розвитку обласного, міжобласного рівня, а також в рамках секторальної підтримки Європейського Союзу. Обиратимуть переможців за допомогою конкурсу.

Варто зазначити, що 5,6% від загальної суми ДФРР для області необхідно виділити на громадські об’єкти. Для Волині ця сума становить 15,1 мільйонів гривень.

Заступник голови обласної державної адміністрації Валентин Цьось провів робочу нараду з заступницею директора департаменту економіки та європейської інтеграції Веронікою Бальбузою, у ході якої обговорили налагодження реалізації проектів.

Вероніка Бальбалуза розповіла, що проекти-переможці будуть реалізовувати в громадах за рахунок співфінансування від ДФРР і місцевих бюджетів у розмірі не менше 10%.

«Навіть жителі громад можуть доєднатися до розробки і реалізації важливих і пріоритетних проектів, адже заявниками інвестпрограм можуть бути органи місцевого самоврядування, регіональні Агенції розвитку, наукові установи та громадські організації, народні депутати», – повідомила посадовиця.

Важливо, що проекти мають відповідати Державній стратегії регіонального розвитку на період до 2020 року та відповідним стратегіям розвитку регіонів.

Як повідомляє Волинська ОДА, днями  тимчасово виконуючий обов`язки голови обласної державної адміністрації Олександр Киричук підпише меморандум про співпрацю з організацією, яка облаштує електронну площадку для відбору проектів-переможців. За словами Валентина Цьося, тоді охочі зможуть подавати проекти.

«Після проведення електронного голосування ми оприлюднимо його результати. Окрім того, проекти мають отримати від органу місцевого самоврядування, на території якого планується реалізація проекту «Всеукраїнського громадського бюджету» і який за результатами електронного голосування набрав не менше 30% голосів від загальної кількості голосуючих, висновок щодо відповідності проекту вимогам», – повідомив Валентин Іванович.

За інформацією Волинської ОДА, найімовірніше, реалізація громадських проектів відбуватиметься вже наступного року. Так як кошти з ДФРР ще не надійшли в область в повному обсязі. 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024