В обласній лікарні дезінфекцію буде проводити машина

12 Вересня 2019, 16:33
821

У Волинській обласній клінічній лікарні на повну використовують нове обладнання.

Минулого тижня отримали, здійснили монтаж, провели навчання роботі та ввели в експлуатацію миючу-дезінфікуючу машину, придбання якої стало можливим завдяки реалізації у краї субпроєкту «Вдосокналення медичної допомоги хворим із хворобами системи кровообігу у Волинській області». Про це повідомляють на сторінці «Зниження рівня захворюваності на хвороби ситеми кровобігу – Волинська ОДА».

ТОВ «ДМ-Проект» стало переможцем тендеру NCB-G № 6.2.2.3 «Закупівля обладнання для дезінфекції та стерилізації кардіохірургічного обладнання та інструментів». Угоду підписали наприкінці травня, а постачання здійснили у перший тиждень вересня.

Читайте такожХірургія без крові: як у Луцьку роблять операції на суглобах

Власне, на Волинь привезли як машину, так і формальдегідний стерилізатор інструментарію. Вартість постачання – майже 120 тисяч євро, виробник обладнання – AT-OS S.r.l ( Італія), а стерилізатору – МMM Munchener Medizin Mechanik GmbH (Німеччина).

До цього у Волинській обласній клінічній лікарні подібної техніки не було. Інструменти, які використовувалися під час кардіооперацій, автоклавували, що відображалося на їхньому терміні служби, особливо мікроінструментів. А миття-чистка була справою рук медичних сестер та санітарок.

Читайте також: Все, що треба знати про «медичні» гроші для Волині від Світового банку

Як уточнює завідувач відділення кардіохірургії ВОКЛ Володимир Пецентій, нова миюча-дезінфікуюча машина, звичайно ж, значно краще впорається із подібною роботою, продовжить термін служби інструментів та, що не менш важливо, полегшить роботу молодшого медичного та технічного персоналу медзакладу.










 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024