У Ратному навчали заробляти гроші за допомогою хобі

13 Вересня 2019, 14:14
У Ратному навчали, як заробляти гроші за допомогою хобі 1039
У Ратному навчали, як заробляти гроші за допомогою хобі

У Ратнівській районній філії Волинського обласного центру зайнятості жителів Ратнівщини вчили, як заробляти гроші завдяки своєму захопленню.

У четвер, 12 вересня, фахівці районного центру зайнятості провели нетрадиційний захід з орієнтації на самозайнятість та ознайомили усіх охочих із декоративною технікою – декупаж. Із присутніми спілкувалася місцева майстриня Єлизавета Ярема.

Жінка пенсійного уже більше року презентує вироби свого хобі в Інтернет-мережі. Позаочне знайомство і спілкування в онлайн-системі викликало цікавість до захоплення пані Єлизавети у фахівців служби зайнятості.

Читайте також: У Ратному провели презентацію мисткині з декупажу Єлизавети Яреми

Нині Єлизавета Ярема мала можливість презентувати свої вироби для безробітного населення, що перебуває на обліку в службі зайнятості. У далекому минулому Єлизавета Володимирівна закінчила Львівський медичний інститут, тривалий час працювала фармацевтом у Києві. Недавно життя повернуло до рідної домівки на Ратнівщину.

«Під приємний шепіт дощика, шелест осінніх листочків, ранкову каву народилась нова робота. Мені завжди подобалося згадувати минуле і розглядати старовинні речі вдома на Поліссі. Так зароджувалося захоплення – декупаж», – розповідає Єлизавета Ярема.

Декупаж (від фр. decouper вирізати, виривати, наклеювати з паперу) – декоративна техніка на будь-якій поверхні, що полягає у вирізуванні візерунків із різних матеріалів та наклеюванні їх на поверхню, що декорується.

Тепер ця справа стала основною для жінки без роботи. Жінка оздоблює речі домашнього вжитку, клеїть картини і продає це все через Інтернет.

«Для того, щоб все виходило гарно, треба мати бажання і натхнення, а час завжди знайдеться», – резюмувала пані Єлизавета. Присутні з цікавістю слухали оповідачку, спостерігали за майстерністю оздоблення свічки, уважно розглядали картини, шкатулки. Фахівчиня з профорієнтації вкотре наголосила на тому, що будь-який вид зайнятості може приносити прибуток і задоволення.

Захід провели в рамках проекту «Територія майстерності».

Читайте також: Як ратнівчанка почала створювати дивовижні прикраси з бісеру й започаткувала на цьому власний бізнес. ІНТЕРВ’Ю

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024