Намагаються зашкодити репутації, – луцький депутат про розслідування щодо його фірми

14 Вересня 2019, 15:03
1352

Депутат Луцької міської ради Сергій Балицький, який є співласником будівельної фірми «Вишків-Брук», вважає, що публікація-розслідування щодо завдання нею збитків під час ремонту у Луцьку, не містить доказів звинувачень та спрямована на те, аби зашкодити репутації підприємства.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook. 

Публікацію-розслідування, яку готували журналісти «Сили правди», обранець громади назвав безпідставними, бездоказовими та маніпулятивними звинуваченнями його підприємства та його особисто. На думку Балицького, автор намагається зашкодити репутації підприємства.

«Незрозуміло, з якою метою автор статті намагається зашкодити репутації підприємства «Вишків-брук», яке працює чесно і відкрито, із дотриманням усіх законодавчих вимог, маючи всі сертифікати якості та необхідну документацію», – пише Балицький.

Інформацію ж у публікації він вважає непідтвердженою та поданою без балансу думок.

«Дивними видаються намагання автора статті звинуватити підприємство у тому, що воно почало вигравати тендери по ремонту дворів і доріг у місті. Адже підприємство брало участь у тендерах відкрито і чесно, у торгах в системі «Prozorro». Всі дані про проведення тендерів знаходяться у вільному доступі, кожен може переконатися у тому, що «Вишків-Брук» пропонувало найвигідніші умови для міста, які дозволили зекономити бюджетні кошти, а тому мова про збитки виглядає, як мінімум, безпідставною. Щодо якості виконання робіт як по вул. Винниченка, так і по пр. Волі, 3, 5, 7, то підприємство надало гарантію якості на 7 років. При тому, що законодавством вимагається гарантійний термін на 5 років, ми беремо на себе додаткові зобов’язання, адже зацікавлені у тому, щоб робити наше місто кращим, а результат роботи зберігався і надійно слугував лучанам.

Як мешканець міста і людина, яка вболіває за Луцьк, завжди працював відповідально і з дотриманням встановлених державно-будівельних норм. Відповідно до тендерів, підприємство «Вишків-Брук» уклало угоди з Департаментом житлово-комунального господарства, із дотриманням всіх законодавчих норм. Протягом усього терміну виконання будівельних робіт здійснювався сертифікований технічний нагляд за їх якістю. Обсяги виконаних робіт повністю відповідають обсягам виплачених коштів у актах виконаних робіт», – написав Сергій Балицький.

«Звідки взяті вказані у статті цифри та що за підприємство здійснювало аудит (без залучення нас як підрядників та замовника в особі Департаменту ЖКГ) – абсолютно незрозуміло. Ми отримали численні слова вдячності та позитивні відгуки від лучан, які схвально оцінюють як ремонт вулиці Винниченка, так і капремонт прибудинкових територій по пр Волі, 3, 5, 7. Щодо висновків аудиторської фірми, яка є приватною і з незрозумілих причин знаходиться в Києві, а не в Луцьку, ми не знайшли жодного рішення суду, в якому йшлось би про необхідність проведення такого аудиту. Також ми не отримали жодних відкритих даних, які б підтверджували недостатню якість бруківки та ніколи не бачили вказаний у статті аудиторський висновок. Готові пройти будь-які незалежні будівельні експертизи, якщо в цьому буде потреба, та продемонструвати якість робіт будь-яким аудиторам», – йдеться у дописі.

Також депутат розкритикував частину публікації, у якій йдеться про те, що поліцейські звернули увагу на окремі частини ремонту у Луцьку та Ковелі, які виконувала компанія «Вишків-Брук». Мовляв, незрозуміло на якій підставі поліцейські звернули увагу саме на ці будівельні об’єкти, які візуально не відрізняються від інших. Також депутат додав, що за оцінкою якості бруківки та тротуарів слідкували технічні експерти.

Читайте також: На фірму луцького депутата завели «кримінал»

Коментарі
15 Вересня 2019, 01:24
Чуть що-"політичний тиск" ,чого й перлись у депутати
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024