«Татарське село», мило й трояндовий джем: як представники Підгайцівської ОТГ вивчали агротуризм в Польщі

13 Вересня 2019, 13:42
1159

Працівники Підгайцівської сільської ради у рамках проекту «Використання польського досвіду для підтримки розвитку агротуристичних послуг у Волинській області» перебували у Польщі, де ознайомилися з досвідом польських колег, відвідали унікальні туристичні агрогосподарства.

Проект тривав з 6 по 8 вересня, – йдеться на сайті Підгайцівської ОТГ.

Агротуристичний комплекс «Kraina Rumianku» в Головні Парчівського повіту Люблінського воєводства за 18 років існування відвідали сотні тисяч туристів, адже тут є що побачити. Наприклад, стару школу перетворили на інтерактивний музей, де наче потрапляєш у давнину. Такі відчуття навіюють старовинні предмети побуту селян. В агросадибі також є будівлі, де здають кімнати на ніч, теж обладнані «під старовину». У комплексі організовують вечорниці, перегляд вистав на місцевій говірці, майстерки. Послуги – платні, тож туристичний комплекс є місцем праці багатьох місцевих жителів.

Зокрема, для українських гостей провели майстер-клас з виготовлення мила своїми руками. Учасники поїздки долучилися до випікання рогаликів з трояндовим джемом, котрому передувала молотьба ціпом та помол зерна на жорнах.

Наступним для вивчення агротуристичних послуг відвідали «Татарське село». Поселення отримало таку назву, адже тут колись проживали татари. Наразі представників цієї національності немає, але місцеві мешканці бережуть їхні традиції та звичаї. Відбувається великий фестиваль, на який приїздять татари з різних куточків Польщі й не тільки. Під час екскурсії на цвинтар можна ознайомитися з культурою поховань татарського народу. Ці екскурсії проводять жителі села, таким чином забезпечуючи себе роботою. Учасникам поїздки була надана можливість постріляти з кримсько-татарського лука та скуштувати страви татарської кухні

«Нам треба навчитися використовувати власну самобутність. Якщо правильно зробити промоцію, то й у нас можна створювати подібні центри, які будуть цікавими для туристів і будуть приносити свої «бонуси» громаді», – підсумувала учасниця поїздки Тетяна Сігуа.





 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024