Волинянин, який їздив мопедом напідпитку й без посвідчення, заплатить 10 тисяч гривень штрафу

17 Вересня 2019, 16:28
Фото ілюстративне 1137
Фото ілюстративне

Суддя Рожищенського районного Іван Сіліч розглянув матеріали, які отримали від Рожищенського відділення поліції про залучення до адміністративної відповідальності чоловіка, який п'яним і без водійського посвідчення керував мопедом у селі Студині Рожищенського району.

Слухання справи відбулось 11 вересня, – йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень. 

10 серпня о 23:15 у селі Студині Рожищенського району на вулиці Хмарна чоловік керував мопедом «Alpha», перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння.

У судове засідання порушник не з'явився, хоча належним чином був повідомлений про дату, час та місце розгляду справи, про причини неявки не повідомив.

Обираючи стягнення за адміністративне правопорушення, суд врахував особу правопорушника, інші обставини справи, і застосував адміністративне стягнення у виді штрафу без позбавлення права керування транспортними засобами, оскільки згідно з постановою чоловік не має водійських прав.

«На думку суду, саме таке стягнення дозволить у повній мірі реалізувати мету адміністративного стягнення, вказану у ст.23 КУпАП, тобто виховання правопорушника у дусі додержання законів України, поваги до правил співжиття, а також запобігання вчинення нових правопорушень», – йдеться у постанові суду.

Суддя постановив визнати чоловіка винним у вчиненні правопорушення та оформити на нього адміністративне стягнення – штраф 10,2 тисячі гривень без позбавлення права керування транспортними засобами. Також він сплатить в дохід держави 384 гривень судового збору.

Передрук у ЗМІ без дозволу редакції Район.Рожище заборонений.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024