Як вирішуватимуть проблему зі світлофорами на Соборності у Луцьку

18 Вересня 2019, 15:05
1339

У межах договору про капітальний ремонт світлофорів у Луцьку запланували встановлення автоматизованої системи керування дорожнім рухом (АСКДР), яка поєднає світлофори в єдину мережу. Відтак, після початку її роботи вдасться синхронізувати, зокрема, й світлофори на проспекті Соборності.

Відповідь на петицію із проханням впорядкувати роботу об'єктів на проспекті Соборності опубулікували в Єдиній системі місцевих петицій.

«У відповідь на Вашу петицію повідомляємо, що в межах реалізації проекту № РLВU.02.01.00-06-0511/17-00 «Поліпшення безпеки транскордонної дорожньої інфраструктури Хелма і Луцька» (Програма транскордонного співробітництві Польща-Білорусь-Україна 2014-2020) між КП «Луцьке електротехнічне підприємство – Луцьксвітло» та виконавчим комітетом Луцької міської ради укладений договір на капітальний ремонт світлофорних об’єктів у м. Луцьку. В межах даного договору запланували встановлення автоматизованої системи керування дорожнім рухом (АСКДР), яка поєднає світлофори в єдину мережу», – йдеться у повідомленні.

Зокрема, встановлять диспетчерський центр, де здійснюватимуть керування системою. Тож стане можливим відпрацьовувати режим координованого керування світлофорами. На основі аналізу транспортних потоків можливо буде внести необхідні корективи в роботу світлофорів.

«На просп. Соборності, Відродження та вул. Рівненській у Луцьку розміщені кілька світлофорних об’єктів. Тому після впровадження АСКДР, керування даними світлофорними об’єктами стане можливо синхронізувати, аби позбутися заторів та покращити транспортне сполучення міста», – пишуть у відповіді на петицію.

Читайте також: У Луцьку просять налаштувати «зелену хвилю» на світлофорах

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024