Волинські платники податків спрямували до держбюджету понад мільярд гривень

19 Вересня 2019, 11:02
фото ілюстративне 1363
фото ілюстративне

За підсумками січня-серпня 2019 року на Волині сплатили понад 1,3 мільярда гривень податку на додану вартість. Це на 29,4 відсотка більше проти аналогічного періоду 2018 року.

Такий ріст сплати податку на додану вартість обумовлений економічними чинниками та якісним процесом адміністрування,  інформують в ГУ ДПС у Волинській області.

«Враховуючи той факт, що ПДВ залишається бюджетоутворюючим, процес адміністрування податку на додану вартість постійно вдосконалюється. Нині фахівці податкової служби мають сучасні технологічні рішення та алгоритми взаємодії з представниками бізнесу з тим, щоб своєчасно запобігати потенційним зловживанням. Завдяки винятково електронному формату спілкування з платниками ПДВ податківці можуть у найкоротші строки реагувати на маніпуляції зі звітністю і виявляти ризики несплати»,  наголошує в.о. начальника ГУ ДПС у Волинській області Сергій Кондратюк.

Посадовець зауважив, що завдяки електронному адмініструванню ПДВ, що виключає суб’єктивний чинник, фахівці ДПС забезпечують належний податковий супровід суб’єктів господарювання. 

«Понад 40 відсотків від усіх податкових надходжень до державного бюджету в області забезпечують саме платники ПДВ. Це не лише фактична оцінка позиції бізнесу, що турбується про наповнення бюджету країни, а й роботи податківців у напрямку забезпечення надходжень до держбюджету»,  підсумував Сергій Кондратюк.

Читати також: Волинські громади отримали понад 377 мільйонів гривень єдиного податку

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024