З початку року бюджет Шацького району отримав майже 100 мільйонів гривень

22 Вересня 2019, 14:35
1366

У загальному фонді районного бюджету за вісім місяців отримали майже 97 мільйонів гривень власних доходів та трансфертів з усіх бюджетів, або 68,5 відсотків річних призначень з урахуванням змін.

Про це йшлося на засіданні координаційної ради з питань місцевого самоврядування, під головуванням голови районної ради Сергія Карпука, – повідомляє прес-служба Шацької районної ради.

За інформацією управління фінансів Шацька РДА, у загальному фонді бюджету району за 8 місяців 2019 року отримали 96,9 мільйона гривень власних доходів, субвенцій і трансфертів.

За 8 місяців районний бюджет одержав 17,9 мільйона гривень освітньої субвенції (100 % призначеної суми на вказаний період), медичної субвенції з державного бюджету та переданої медичної субвенції з бюджету Шацької ОТГ – 7,6 мільйона гривень, різних соціальних субвенцій з державного бюджету – 28,3 мільйона гривень, іншої субвенції з інших місцевих бюджетів (сільських, селищного, обласного) – 5,6 мільйона гривень, дотації з місцевого бюджету на виконання переданих з державного бюджету видатків на утримання закладів освіти, установ охорони здоров'я – 2,7 мільйона гривень(100 відсотків до затверджених призначень), базової дотації – 4,9 мільйона гривень.

Крім вищезазначених трансфертів, до бюджетів усіх рівнів отримали власних доходів – 11,8 мільйона гривень, або 77 % річних призначень з урахуванням змін та 130 % до восьмимісячних бюджетних призначень.

Частка власних доходів у дохідній частині бюджету району за 8 місяців – 12 %. Решта – трансферти бюджетів усіх рівнів. Приріст основних джерел надходжень до місцевих бюджетів району в порівнянні з відповідним показником минулого року – 2,3 мільйона гривень, а саме:

  • по податку на доходи фізичних осіб на 1,5 мільйона гривень;
  • рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів на 434,1 тисяч гривень;
  • акцизного податку на 3,9 тисяч гривень;
  • земельного податку на 234,9 тисяч гривень;
  • туристичного збору на 23,8 тисяч гривень;
  • єдиного податку на 70,4 тисяч гривень;
  • інших надходжень – 61,2 тисяч гривень.

Немає росту поступлення збору за місця для паркування транспортних засобів у Пульмівській сільській раді. В минулому році цього виду податку отримали 18,5 тисяч гривень, в цьому році – 10 тисяч гривень, та податку на нерухомість – зменшення 17 тисяч гривень у Піщанській, Ростанській сільських радах.

Варто зазначити , що з розрахунку 1/12 за власними доходами бюджетні призначення виконали всі сільські ради.

В порівнянні із одержаними доходами у минулому році лише у Ростанській сільській раді спостерігають зменшення поступлень на 2,8 тисяч гривень.

За власними доходами річні призначення виконали Пулемецька сільська рада, Грабівська сільська рада, Піщанська сільська рада. Органам місцевого самоврядування даних сільських рад в майбутньому необхідно повною мірою врахувати наявну податкову базу своїх бюджетів при плануванні дохідної частини бюджету наступного року, а зараз ці фінанси, в першу чергу, при уточненні спрямовувати на захищенні статті видатків.

До восьмимісячних призначень районний бюджет одержав більше доходів на 1,5 мільйона гривень: Грабівська сільська рада – 90 тисяч гривень, Піщанська сільська ріда – 265,7 тисяч гривень, Пулемецька сільська рада – 102,6 тисяч гривень, Пульмівська сільська рада – 130,5 тисяч гривень, Ростанська сільська рада – 328,9 тисяч гривень, Світязька сільська рада – 355,9 тисяч гривень.

Проаналізувавши кошторисні призначення на утримання апаратів сільських рад, варто відмітити, що заборгованість на 1 вересня із заробітної плати відсутня, але у Грабівської сільської ради бюджетні призначення на вересень місяць відсутні, є потреба в уточненні. Піщанська сільська рада – один місячний фонд, Пулемецька сільська рада – неповний 1 місячний фонд, Ростаньська сільська рада – один місячний фонд.

Сільськими бюджетами затверджені і спрямовані цільові субвенції районному бюджету – 258,9 тисяч гривень. Це - на утримання трудового архіву, виплату заробітної плати обслуговуючому персоналу ФАПів, будівництво Піщанської амбулаторії.

Пульмівська та Пулемецька сільські ради не затвердили передачу грошей на утримання трудового архіву.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024