Ковельська лікарня отримає сучасне медичне обладнання

20 Вересня 2019, 15:13
1052

На Волині отримали обладнання вартістю понад мільйон доларів завдяки субпроєкту «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області».

Впродовж вересня-жовтня триватиме виконання договорів другої фази закупівлі медичного обладнання і розхідних матеріалів для медичних закладів вторинного та третинного рівнів, – повідомили на сторінці субпроекту у Facebook.

Нове обладнання поліпшить надання допомоги волинянам із серцево-судинними недугами. Так на Волині втілюють у життя один із найважливіших компонентів субпроєкту «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області».

Договірну угоду з переможцем лоту №5 тендеру ІCB-G 6.2.2.2 «Закупівля медичного обладнання та розхідних матеріалів для медичних закладів вторинного та третинного рівнів (2 фаза)» виконали 17 вересня. Цього дня ТзОВ «Техмедконтракт» доставили у відділення кардіохірургії Волинської обласної клінічної лікарні обладнання для проведення операцій на серці.

У поставці – чимало надсучасних інструментів провідних світових виробників (Німеччина та США), які значно поліпшать для медперсоналу проведення різних етапів оперативних втручань.

Загальна вартість придбаного за цим лотом – понад 165 тисяч доларів.

Волинські кардіохірурги запевняють, що усі ці інструменти (хірургічні налобні освітлювачі чи бінокулярні оптичні системи, комплекти коронарних пінцетів, ножиць і голкотримачів чи ретрактор грудинний багатофункціональний) – їхня давня мрія, втілити яку стало можливим завдяки впровадженні у краї субпроєкту Світового банку і МОЗ «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області».

18 вересня відбулося постачання за двома лотами – першим і четвертим – цієї ж закупівлі другої фази. І представники ТзОВ «ДМ-ПРОЕКТ» провезли на Волинь обладнання на майже мільйон доларів США.

Основна частина придбаного поліпшить матеріально-технічну базу Волинської обласної клінічної лікарні. Там залишили наркозно-дихальний апарат, дефібрилятор-монітор, кардіомонітор з інвазивним тиском, апарат штучного кровообігу, два десятки дозаторів шприцевих, дві станції спостереження за станом пацієнта з приліжковими кардіомоніторами на 6 хворих, два кардіомонітори з інвазивним тиском та апарат штучної вентиляції легень.

Окрім того, усі районні лікарні отримають два шприцеві дозатори, а Луцька міська клінічна, Ковельська центральна районна і Нововолинська центральна міська лікарні – по концентратору кисню, монітору пацієнта та апарату штучної вентиляції легень. Уся техніка – від кращих німецьких виробників медичного обладнання.

«І цього року, і минулого ми придбали дуже якісне медичне обладнання та розхідні матеріали. Це все - завдяки тому, що усі причетні до підготовки та проведення тендерних процедур за правилами Світового банку дійсно відповідально та професійно виконали свою роботу», - наголосив начальник управління охорони здоров'я Волинської ОДА Ігор Ващенюк.

Нагадаємо, що загалом у другій фазі закупівель упродовж вересня-жовтня отримають постачання за 10 лотами на 3,8 мільйона доларів США.

Коли фірми-надавачі послуг впораються із прописаними у договорах зобов’язаннями, то команда з реалізації субпроєкту за посередництва представників ЗМІ прозвітує перед волинянами про те, як вдалося змінити надання медичної допомоги на Волині завдяки закупівлям надсучасної техніки та розхідників за гроші позики Світового банку уряду України.












 



 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024