На Рівненщині на птахофермі розводитимуть угорських курчат

22 Вересня 2019, 15:23
На птахофермі у Гощі розводитимуть угорських курчат 4913
На птахофермі у Гощі розводитимуть угорських курчат

У Гощі очікують на перших курчат з Угорщини для нового підприємства «Хайчікен».

ТОВ «Хайчікен» продовжує реалізацію інвестиційного проєкту, – інформує Гощанська районна державна адміністрація.

У вівторок, 17 вересня в селищі Гоща відбулася робоча зустріч в.о. голови Гощанської райдержадміністрації Юрія Ястремського, директора Гощанської районної філії Рівненського обласного центру зайнятості Петра Зубкевича з заступником директора ТОВ «Хайчікен» Віталієм Матвійчуком та головним технологом підприємства Андрієм Волохатим.

На зустрічі ознайомилися з завершальним етапом впровадження нового для району інвестиційного проєкту – створення племінного господарства з вирощування птиці (курей) м’ясної породи ROSS 308 потужністю 35 тисяч курей в рік.

Курчат для формування материнського стада завезуть з Угорщини. Наразі день підготовили 3 спеціальні приміщення (курники) за всіма вимогами європейських стандартів та з використанням енергоощадних технологій. При вирощуванні курей використають технологію з використанням найновіших підходів до отримання якісної продукції – вчасна вакцинація, вигодовування екокормом та постійний ветеринарний нагляд.

Сума вкладених інвестицій в проєкт – понад 20 мільйонів гривень, спеціалізоване обладнання німецької фірми Big Dutchman. На підприємстві дотримані вимоги біобезпеки та встановлені дизбар’єри для автомобільного транспорту. Перше завезення селекційних курчат очікують 27 – 28 вересня цього року.

На підприємстві працюватиме 18 осіб, у тризмінному режимі роботи.



 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024