Готуємося в політ: як вибрати надійну валізу

22 Вересня 2019, 09:42
Як вибрати надійну валізу 3008
Як вибрати надійну валізу

Кількість авіаподорожей росте з кожним роком. Українці відкривають для себе курорти Туреччини і Єгипту, краси Шри-Ланки, Сінгапуру, Барселони і Сан-Франциско. Інтернет-магазин якісних аксесуарів для мандрівників і бізнесменів https://samsonite.ua/ склав короткий список характеристик надійної валізи для авіаподорожей.

Габарити
Габарити

Не обов'язково здавати багаж і переживати про його втрату, якщо ваш вояж займає всього 2-3 дні. Більшість авіакомпаній дозволяють узяти з собою в салон легку і компактну валізку. Залежно від авіапарку кожна авіакомпанія вказує граничні габарити поклажі, з ними варто ознайомитися заздалегідь.

В середньому габарити маленької валізи або сумки не повинні перевищувати 40х30х25см. Пасажири з категорією «пріоритет» або бізнес має право розраховувати на провезення в ручній поклажі валізки розміром 55х40х23см.

Матеріал
Матеріал

Більшість українських мандрівників традиційно вибирають тканинні валізи, не довіряючи пластику. Довіра до композитних сплавів настає через 2-3 перельоти: ні у кого з ваших сусідів пластикова валіза не розкололася і не розкрилася. Зате речі з тканинної валізи, залиті пролитим чужим вином або маслиновою олією, довелося викинути.

Зверніть увагу на інноваційний матеріал Curv. Компанія Samsonite провела жорстокі краш-тести валіз - їх 50 циклів крутять в центрифузі із залізними деталями, переїжджають вантажівкою і топчуть слонами. Надлегкі валізи з багатокомпонентного волокна з характерною поверхнею у формі раковини надійно захищають вміст від води, бруду, запахів, ударів і вантажників.

Колеса
Колеса

Два або чотири? Залежить від доріг, по яких належить котити валізку. Для бездоріжжя зручніше 2 колеса великого діаметру - це міні-всюдихід. Мінус - такі колеса втоплені в черево валізи, що підвищує навантаження на руки до 30%. Якщо дороги хороші - вибирайте 4 колеса: легко котити, і у разі поломки завжди є пара коліс в запасі.

За оцінками фахівців, найнадійнішими колесами на сьогодні є поліуретанові. Колеса на підшипниках з легкістю маневрують з розворотом 360º і безшумні.

Замок
Замок

Після терактів в США американські пасажири не можуть здавати у багаж валізи із замками, не затвердженими TSA (Transportation Security Administration). Замки мають універсальний ключ-карту, дозволяючий оглянути багаж митникам США, Канади, Великобританії і Ізраїлю. Для інших валізи замкнуті. Код на вбудованому або навісному замку встановлюєте і міняєте виключно ви. Замки TSA визнані найнадійнішими і гарантуючими польотну безпеку.

 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024