Волинський підприємець намагався підмінити імпортований товар з Польщі

23 Вересня 2019, 11:04
1242

На митному посту «Луцьк» припинили спробу підприємця підмінити імпортований товар.

З'ясували, що ним до оформлення були задекларовані 19 тонн товару, який значився як «структурна штукатурка для малярних робіт на основі штучних смол» польського виробництва. Проте під час огляду волинські митники виявили у транспортному засобі 760 мішків клейової суміші для облицювання керамічної плитки вартістю понад 85 тисяч гривень. Цікавий той факт, що виявлений під час митного огляду товар  українського виробництва. Про це інформує Волинська митниця ДФС.

Такі дії підприємця класифікують Митним Кодексом України за ознаками статті 483 як приховування від митного контролю шляхом надання одним  товарам вигляду інших, що тягне за собою відповідальність у вигляді конфіскації товару та штрафу у розмірі його повної вартості. Тепер 19 тонн клейової суміші тимчасово вилучені на склад митниці до прийняття остаточного рішення суду у справі.

Крім того, аби зрозуміти логіку цього правопорушення, митним органам Польщі надіслали запит з проханням надати копії експортної декларації та товаросупровідних документів на цей нетиповий вантаж. 

Читати також: На «Ягодині» викрили шахрая, який хотів імпортувати автівку за заниженою ціною


 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024