Волинські податківці перевірили понад двісті бізнесменів, які торгують алкоголем та тютюном

24 Вересня 2019, 10:10
фото ілюстративне 1043
фото ілюстративне

Щоб перевірити дотримання вимог закону при реалізації алкогольної продукції та цигарок, волинські податківці з початку року здійснили 195 перевірок суб’єктів господарювання, які реалізують підакцизні товари в роздріб та оптом.

Контрольно-перевірочні заходи волинських податківців засвідчили, що представники підприємництва всупереч вимогам закону допускають факти безліцензійної торгівлі, зберігання та реалізації алкоголю та тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка і реалізують спиртне за ціною нижчою від мінімально визначеної, – інформують у відомстві.

За виявлені внаслідок фактичних перевірок порушення, а також продаж алкоголю неповнолітнім особам, до підприємців-порушників застосували 2,8 мільйона гривень штрафних санкцій.

«Щоб запобігти нелегальному обігу алкогольної продукції, що може загрожувати життю і здоров’ю громадян, фахівці ДПС в межах компетенції вживають заходи контрольно-перевірочного та роз’яснювального характеру. Однак, фактичні перевірки суб’єктів господарювання, що відбуваються без попередження, інформують про неналежний рівень податкової дисципліни окремих волинських бізнесменів.  Вкотре звертаємо увагу громадян  лише представники бізнесу, які мають ліцензії на право реалізації підакцизної продукції, дотримуються вимог щодо маркування такої продукції та касової дисципліни, здійснюють свою діяльність у правовому полі»,  наголошує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Кондратюк.  

Зі слів посадовця, на можливі факти нелегальної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами  повинні реагувати органи місцевої влади, оскільки акцизний податок з роздрібної реалізації підакцизної продукції надходить до бюджетів громад.

Отож, в Головному управлінні ДПС у Волинській області  звертаються до волинян з проханням бути уважними і відповідальними в питанні придбання лікеро-горілчаних та тютюнових виробів. Саме така небайдужість убезпечить від придбання вкрай шкідливого для здоров’я сурогату та сприятиме наповненню бюджетів громад,  звертають увагу в ГУ ДПС у Волинській області.  

Нагадаємо, що про факти реалізації, зберігання фальсифікованих алкогольних напоїв і тютюнових виробів, немаркованих марками акцизного податку встановленого зразка, реалізацію таких товарів особам, які не досягли 18 років, чи торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензій, можна повідомити  за номерами телефонів у Луцьку (0332) 777102 (чергова частина ГУ ДПС у Волинській області) або (0332) 724414. Своє повідомлення Ви можете також надіслати поштою за адресою: Луцьк, Київський майдан, 4 (конфіденційність гарантують).

Читати також: Волинські податківці нагадують про необхідність вчасно сплати майнові податки

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024