Любешівську громаду презентують у Любліні

24 Вересня 2019, 12:14
Олег Кух 736
Олег Кух

Cелищний голова Олег Кух перебуває з дводенною, 23-24 вересня, робочою поїздкою  у Любліні (Польща), де бере участь і виступає з доповіддю на VIII Конгресі ініціатив Східної Європи.

Конгрес ініціатив Східної Європи створює платформу для тривалих транскордонних відносин Європейського Союзу та країн Східного партнерства, а також є форумом ідей в галузі міжнародної співпраці, – повідомляють у Любешівській ОТГ.

Дискусії під час Конгресу поділені на блоки, присвячені регіональному партнерству, транснаціональному та регіональному співробітництву.

Очільник громади  разом з іноземними експертами та державними посадовцями Польщі обговорюють тему «Роль добровільних пожежних команд у суспільному житті». Виступаючи перед присутніми, Кух презентував учасникам Конгресу Любешівську ОТГ, розповів про те, як налагоджена робота із формування добровільних пожежних команд у Волинських ОТГ та у цій громаді, зокрема, а також висловив сподівання щодо налагодження зв’язків з потенційними європейськими інвесторами, тісної партнерської співпраці з учасниками сьогоднішнього Конгресу.

Як уже повідомляли, Волинь отримає 200 тисяч євро для зміцнення потенціалу добровільних пожежно-рятувальних підрозділів. Ці гроші може отримати і Любешівська ОТГ, адже громада є учасником проєкту «Зміцнення потенціалу добровільних пожежно-рятувальних підрозділів у порятунку потерпілих від нещасних випадків на дорогах Люблінського воєводства та Волинської області» у межах Програми транскордонного співробітництва Польща–Білорусь–Україна 2014–2020. Селищний голова Олег Кух, який є керівником  Асоціації органів місцевого самоврядування Волинської області «Волинська економічна ліга» очолить Комітет з оцінки, який створять при Волинській обласній раді для успішної реалізації проєкту.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024