Шукатимуть «Соломонове рішення»: у Рожищі вирішують проблему стихійної торгівлі

25 Вересня 2019, 16:18
1006

У Рожищі продавці торгують за межами ринку. Вони реалізують товар на площі Богдана Хмельницького.

Про це йдеться у сюжеті UA: Волинь.

Лідія Яроцька торгує власною продукцією: перцем, помідорами, картоплею. Продає це на тротуарі перед ринком у Рожищі. Вона отримала попередження щодо несанкціонованої торгівлі від муніципального інспектора. 

«Я мушу вийти, бо мені ніхто не дасть тої копійки. Як прийде бумага, що мені треба заплатити 350 штрафу і що? Як? Мені що, не жити? Я місяцями без хліба сиджу», – каже жінка.

Старший інспектор муніципальної поліції міста Олександр Дулюк пояснює, що торгівля у несанкціонованому місці заборонена.

«Згідно з правилами благоустрою міста, здійснювати торгівлю у невстановлених місцях заборонено. Більшість людей дослухалися і пішли торгувати на ринок», – каже інспектор.

Інша продачиня з площі Галина Желєзна пояснює, чому не хоче йти торгувати на ринок. Мовляв, за 10 гривень плати – умов ніяких.

«Літом там для квітів спека, бо ця сторона, де трохи є накриття, там продають молоко, овочі і там є постійні місця. Вони там уже зайняли і нікого не пускають. Це тільки на сонці, на сонці там одна жінка знепритомніла», – розказує жінка.

Натомість завідувач ринку Рожищенської райспоживспілки Олександр Ткачук каже, що умови належні. Пропонує продавцям самим ставити парасолі над столами.

«Згідно правил торгівлі у нас усе згідно вимог. Ви торгуєте на столах, а не із землі. Як там на площі. От людина хотіла створити робоче місце, від сонця вона закрилася зонтиком, від дощу вона закрилася зонтиком, будь ласка, ставте!», – пропонує керівник.

Рожищенський міський голова В’ячеслав Поліщук розповів, що отримав колективне звернення від продавців щодо неналежних умов для торгівлі на ринку. Це запитання мають розглянути з депутатами на комісії.

«Маємо запросити заявників, людей, які мають реагувати – це дирекцію райспоживспілки, і депутати, щоб знайти «Соломонове рішення». Я вважаю, якщо люди на ринок заходять, вони мають працювати в безпечних умовах і директор ринку має забезпечити відповідні умови роботи», – каже міський голова.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024