На Волині завідувачку поліклініки впіймали на хабарі

25 Вересня 2019, 14:39
1276

На Волині завідувачку поліклініки підозрюють у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди

Прокуратура Волинської області здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні про вимагання і одержання неправомірної вигоди завідувачкою поліклініки однієї з районних лікарень області, – інформує пресслужба установи.

Посадовицю викрили 24 вересня прокурори за оперативного супроводження Управління Служби безпеки України в області спільно зі слідчими Слідчого управління Головного управління Національної поліції в області.

Завідувачка поліклініки, будучи одночасно головою лікарняно-лікарської комісії, вимагала та отримала від громадянки неправомірну вигоду в сумі 5,5 тисяч гривень за прийняття рішення про направлення її на медико-соціальну експертну комісію для присвоєння групи інвалідності.

Їй повідомили про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (кримінальне правопорушення, вказане у ч.3 ст. 368 КК України).
Вирішують питання про обрання посадовиці запобіжного заходу. Триває досудове розслідування.

Зауважимо, що за вчинення такого злочину санкцією ч.3 ст. 368 КК України визначене покарання – позбавлення волі від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років, з конфіскацією майна.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024