На Рівненщині вивчали ази сільського й екологічного туризму

27 Вересня 2019, 16:00
798

На Острожчині відбувся Навчальний семінар-тренінг з організації підприємницької діяльності у сфері сільського зеленого та екологічного туризму.

Тематичні заходи тривали впродовж двох днів – 24–25 вересня. Перший день був присвячений теоретичним питання, а наступний – удосконаленню практичних умінь і навичок.

Захід організували у межах Проєкту «Розвиток екологічного туризму на території водно-болотних угідь заплави річки Збитинка (Рівненська область, Україна)», який виконує громадська організація «Рівненська обласна організація Українського товариства охорони природи» у співпраці з Національним природним парком «Дермансько-Острозький». Його реалізовують у межах глобальнішого проєкту – «Програма екологічних громадських ініціатив для Сходу та Заходу України, фаза 2», що впроваджує Фонд розвитку громадських організацій «Західноукраїнський ресурсний центр» спільно з Міністерством екології та природних ресурсів України за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки у межах «Transition Promotion Program».

Спочатку в малій залі засідань Острозької районної ради відбулося відкриття заходу. На ньому виступали голова районної ради Валентина Стрілецька, в. о. голови Острозької райдержадміністрації Людмила Козак та ін.

Менеджер проєктів Фонду розвитку громадських організацій «Західноукраїнський ресурсний центр» (Львів) Олег Сабадаш розповідав про Програму екологічних громадських ініціатив для Сходу та Заходу України. Головна спеціалістка відділу туризму Управління культури і туризму Рівненської облдержадміністрації Вікторія Постернак ознайомила присутніх із туристичними проєктами на Рівненщині. В. о. директора Національного природного парку «Дермансько-Острозький» Валентин Лисюк і начальниця відділу наукової, еколого-освітньої роботи та рекреаційного благоустрою Оксана Головко ознайомили присутніх із туристично-рекреаційними ресурсами НПП «Дермансько-Острозький». Згодом головний спеціаліст відділу організації профорієнтації Рівненського обласного центру зайнятості Віктор Голуб провів тренінг з організації підприємницької діяльності у сфері сільського та екологічного туризму. Завершився перший день обговоренням порушених у доповідях і тренінгу питань,  відповідям на запитання, неформальним спілкуванням.

У середу учасники семінару-тренінгу побували на виїзній екскурсії орнітологічним маршрутом водно-болотних угідь заплави річки Збитинка на території Новомалинської сільської ради.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024