Не бійтеся брати додому безпородних: у центрі Луцька відбувся фестиваль «Мокрі носики»

30 Вересня 2019, 15:14
2268

У Луцьку на площі перед РЦ «Промінь» відбувся другий благодійний фестиваль «Мокрі носики».

Лучани могли у неділю, 29 вересня, прийти і вибрати собі собаку чи котика та забрати їх додому.

Волонтери обрали 20 собак із міського комунального підприємства «Ласка», а 10 котів привезла луцька ГО «Спільний дім». Всі тварини – соціалізовані, вакциновані, стерилізовані і оригінальні. Вони відрізняються від породистих, яких зазвичай купують. Як зазначив ведучий фестивалю Андрій Тимчук, такої тварини точно не буде ні в кого.

Мета фестивалю залишилась незмінною – формувати толерантне ставлення до тварин, не боятися брати в сім’ю безпородних, виховувати відповідальне ставлення до них. Саме тому на фестивалі була лекційна частина і освітня література про тварин.

1

1

1

1

Серед цікавих локацій фестивалю: фотозони; фотовиставка-аукціон, виручені кошти з якого спрямують на допомогу безпритульним тваринам; майстер-класи, де можна було з користю провести час із дітьми; зона розваг від «Смугастого носорога»; зона «Мішок добра» – місце збору подарунків для собак і котів; зообібліотека з книгами про тварин; благодійний ярмарок Handmade for dogs з розмаїттям товарів для чотирилапих улюбленців. Там можна було придбати вироби з глини, дерева, живопис, повідки, пряники і багато цікавих та корисних для тварин речей.

1

1

 

На фестивалі «Мокрі носики» було і місце знайомства з чотирилапими, де волонтери розповідали про тварин, яких супроводжують. Вони залюбки ділилися історіями про своїх вихованців. Інформація та співбесіди – інша зона, де з потенційними господарями розмовляли та оформляли документи на переїзд тварин. Нові власники тварин отримували гостинці для чотирилапих від спонсорів фестивалю.

1

1

 

Відвідувачі благодійного заходу могли послухати корисну інформацію про тварин від спеціалістів – зоопсихологів та  ветеринарів. Зокрема, відбулася лекція про книги про тварин для дітей і дорослих від Оксани Кардаш-Лис (заввідділом Волинської обласної бібліотеки для дітей). Після неї відбулося шоу грумера від Яни Карпінської «Догляд за шерстю та кігтиками», а потім – лекція Олександри Береговенко – зоопсихологині зі Львова. Ветеринарка клініки «Кіт Леопольд» Яна Коханюк розповіла присутнім про поведінку тварин. Власник всесвітньовідомого розплідника бернських зенненхундів Олександр Червінський розповів, що таке порода.

1

1

 

До фестивалю долучилося багато благодійників, чому дуже тішаться організатори.  Зокрема, новим партнером фестивалю стала компанія WEST AUTO HUB. Комплекс автомобільних послуг долучився до проведення благодійного фестивалю як соціально відповідальний бізнес.

1

1

Співорганізаторка заходу Юлія Сухоставська зазначила в коментарі Бізнес.Район, що завдяки таким партнерам і існує фестиваль.

«До другого благодійного фестивалю «Мокрі носики» цього разу долучилася компанія WEST AUTO HUB. Вони допомагають фінансово і рекламують наш захід. Саме завдяки таким партнерам існує наш фестиваль. Його добровільно підтримують небайдужі люди. Ми не представляємо ніяку конкретну організацію і саме завдяки таким компаніям, як WEST AUTO HUB, стало можливим проведення цього благодійного фестивалю.

Ця компанія долучається до соціальних акцій, де люди відстоюють інтереси незахищених верств. У цьому випадку – безпритульних тваринок, які потребують прилаштування у сім’ю. Ми плануємо щороку робити два фестивалі і якщо партнерам подобається з нами працювати, ми б хотіли продовжувати цю співпрацю. Ми щасливі, що в нас є такі компанії, які готові долучатися до благодійних заходів».

До слова, під час фестивалю знайшли нові родини вісім песиків і сім котиків. Всіх, хто відвідав фестиваль і фотографувався, але не зміг з якихось причин взяти додому чотирилапого, організатори закликають публікувати фото у соцмережах з хештегом #мокріносики і надавати розголосу добрій справі.

1

Фото компанії WEST AUTO HUB
Фотограф – Андрій Дрофа

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024