Яка роль протеїну у спорті

29 Вересня 2019, 19:12
5250

Протеїн — дуже важливий елемент спортивного харчування, адже саме протеїн безпосередньо впливає на збільшення маси м'язів в організмі спортсмена.

Спортивні протеїни поєднуються зі спеціальними добавками, так як для зростання м'язових тканин потрібен позитивний баланс азоту. Під спеціальними спортивними протеїнами, найчастіше, мають на увазі один з видів спортивного харчування, що складається з коктейлю, в яких входить концентрований білок. Придбати професійне харчування для спортсменів можна за посиланням https://www.atletmarket.com.ua/products/proteiny.html.

Завдяки різноманітності корисних функцій і позитивних фізіологічних ефектів, протеїн використовується в бодібілдингу і при тренуваннях в найрізноманітніших цілях. Наприклад, під час інтенсивних тренувань його використовують для зниження частки жиру в тілі і зростання маси м'язів, і для загальної підтримки гарної фізичної форми.

Протеїнові коктейлі

При приготуванні коктейлів, настійно рекомендується не перевищувати зазначену на упаковці концентрацію протеїнової суміші, адже великі обсяги погано засвоюються організмом спортсмена і перевищення зазначеної кількості може в подальшому призвести до розладу травлення. Фахівці рекомендують приймати не більше 30 г білка за один раз.

Для смаку, протеїн найчастіше змішують з водою, молоком або соком. У тому випадку, якщо ваш організм відмінно переносить лактозу, тоді готуйте коктейлі з протеїну і молока — в такому випадку, молоко буде посилювати корисні функції спортивного білкового коктейлю. Крім іншого, посилюються смакові якості коктейлю. Для приготування намагайтеся використовувати нежирне молоко.

Дуже часто можна почути суперечки з приводу дозування протеїну. Багато спортсменів вживають за один раз 40 або навіть 50 грам білка, при цьому велика частина порції просто не засвоюється організмом. Згідно з результатами актуальних досліджень, оптимальне дозування протеїну при приготуванні коктейлів становить 20-30 м.

Дослідження також показали, що при прийомі більше 30 г протеїну одноразово, в м'язах не запускаються процеси синтезу тканин, тому він просто не має належного ефекту. Крім того, для оптимального засвоєння організмом, можна чергувати прийом білка і, наприклад, гейнера — правда в такому випадку, рекомендується почекати годину між прийомами.

Зберігати коктейлі потрібно в холодильнику, час зберігання — близько 5-6 годин. При кімнатній температурі, протеїновий коктейль зберігає свої властивості близько 3-4 години. Крім того, важливо пам'ятати, що при зберіганні протеїну, збагаченого ензимами, час його зберігання істотно скорочується, і взагалі, в ідеалі — випити протеїновий коктейль необхідно відразу після його приготування.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024