У Маневицькому лісгоспі отримали сертифікат на лісову продукцію

08 Жовтня 2019, 15:21
У маневицькому підприємстві отримали сертифікат на не деревинну лісову продукцію 1350
У маневицькому підприємстві отримали сертифікат на не деревинну лісову продукцію

За результатами аудиту, який відбувся в державному підприємстві «Маневицьке лісове господарство» отримали FSC сертифікат, який підтверджує відповідність системи ведення лісового господарства, у тому числі – в частині вимог не деревинної лісової продукції – вимогам FSC із правом маркування цієї продукції.

У рамках реалізації пілотного проєкту сертифікації не деревинної лісової продукції за участі Національного представництва FSC в Україні компанією «НЕПКон» підготували додаток до тимчасового стандарту для оцінки ведення лісового господарства в Україні.

Додаток містить вимоги для сертифікації не деревинної лісової продукції: новорічних ялинок, хвойного екстракту, грибів, ягід та березового соку.

Це основний перелік продукції, що тривалий час виробляють у лісогосподарських підприємствах Волині, зокрема і на державному підприємстві «Маневицьке лісове господарство», працівники якого є бенефіціарами пілотного проєкту.

Консервний цех ДП «Маневицький лісгосп» забезпечує випуск понад 50 видів товарної продукції. Це соки березові, протерті лісові ягоди (чорниця, ожина, журавлина, брусниця), варення із лісових ягід, гриби мариновані.

Консерви виготовляють із натуральної сировини, без хімічних добавок, консервантів, барвників. У консервному цеху працюють за так званими колишніми ГОСТами – високими стандартами якості.

Читайте також: Маневичанам розповіли про важливість збереження лісів

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024