Луцьк: порушники правил паркування сплатили до бюджету понад мільйон гривень

10 Жовтня 2019, 13:26
1087

У Луцьку від 17 квітня 2019 року працюють інспектори з паркування департаменту муніципальної варти – протягом цього періоду вони оформили 6,7 тисяч постанов на понад 1,8 мільйона гривень. На 10 жовтня до бюджету міста порушники сплатили понад мільйон гривень.

Про це повідомляє пресслужба департаменту муніципальної варти.

«Горе водії» відчули на собі особисто дію законів України «Про дорожній рух» та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів». Інспектори департаменту оформлюють постанови та адміністративні стягнення у справах про адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху та за порушення правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів, зафіксованих у режимі фотозйомки (відеозапису).

Загалом інспектори департаменту оформили 6,7 тисяч постанов на понад 1,8 мільйона гривень стягнень. До слова, протягом 10 банківських днів з дня оформлення постанови на власника транспортного засобу, що здійснив порушення у сфері паркування діє пільговий період, протягом якого є можливість оплатити лише 50% від суми штрафу. Зазначена норма є своєрідним «стимулом», що дозволяє порушнику економити власні гроші та пришвидшити оплату із оформленої постанові. 

Розпочинаючи з перших днів оформлення постанов, порушники активно користуються пільговим періодом, тож на 10 жовтня сплатили до місцевого бюджету Луцька понад мільйон гривень.

Читайте також: Муніципали зловили лучан, які розвели багаття в місті

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024