Скандальний кіоск з шаурмою незаконно «переїхав» на Львівську

11 Жовтня 2019, 16:08
Кіоск на вулиці Лесі Українки. Фото Богдана Климчука 1039
Кіоск на вулиці Лесі Українки. Фото Богдана Климчука

Кіоск з шаурмою «Король Дамаск» із центру Луцька, довкола якого розгорівся скандал, після демонтажу без жодних дозволів встановили на вулиці Львівській. 

Про це стало відомо із проєкту рішення виконкому, який розмістили на сайті Луцькради.

Проєкт рішення щодо демонтажу тимчасової споруди на вулиці Львівській, 61. У пояснювальній записці до проєкту вказано, що після того, як власник демонтував кіоск у центрі Луцька до департаменту муніципальної варти надійшли скарги від жителів міста, що цю тимчасову споруду розмістили біля будинку на вул. Львівській, 61 без необхідних дозвільних документів.

Тож муніципали подали запити в управління містобудування та архітектури.

«Згідно з отриманою інформацією проектно-дозвільна документація на розміщення вказаної тимчасової споруди відсутня, що підтверджується листом управління містобудування та архітектури. Враховуючи те, що власник тимчасової споруди свідомо розмістив її на земельній ділянці комунальної власності без дозвільних документів вважаємо за доцільне провести демонтаж.Отже, тимчасова споруда (кіоск) на вул. Львівській, 61 встановлена на земельній ділянці комунальної власності без відповідних дозвільних документів, а тому підлягає демонтажу», – йдеться у записці.

Нагадаємо, довкола кіоску «Король Дамаск» у на вулиці Лесі Українки у Луцьку розгорілися неабиякі суперечки через невдоволення частини лучан. Як з'ясували журналісти, виконком надавав дозвіл на розміщення кіоску (за кілька метрів від існуючого, де нині перекладають бруківку) Оксані Імберовській, однак там мала відбуватися торгівля кавою. Натомість документи на кіоск зареєстровані на Ніну Ліру, якій дозволів на встановлення на вулиці торгової точки не надавали.

Зрештою, у міській раді визнали незаконним розміщення там кіоска з шаурмою. А журналісти з'ясували ще одну цікаву деталь: Оксана Імберовська також отримувала дозвіл на розмізення кавового кіоска на вулиці Ковельській,4 де нині також працює кіоск «Король Дамаск».

Читайте також: «Непростий» кіоск: що буде із яткою з шаурмою, яка «наробила шуму» у Луцьку

Читайте також: Ні кави, ні шаурми: у Луцькраді скасували дозвіл на скандальний кіоск у центрі

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024