Бізнесмен дня: бренд-шеф Юрій Хазіпов

13 Жовтня 2019, 10:00
Юрій Хазіпов 7492
Юрій Хазіпов

13 жовтня виповнюється 54 роки бізнесмену, ресторатору і шеф-кухарю Юрію Хазіпову.

Бізнес.Район вітає іменинника і бажає дзену, міцного здоров’я та здійснення найсміливіших мрій!

Ми зібрали для вас висловлювання Юрія Хазіпова на різні теми, які характеризують його як особистість.

Про сенс куховарства. Багато кухарів на мене зляться, але я вважаю, що куховарство – це ремесло. Високе, але ремесло, не мистецтво. Необхідно пам'ятати, що ми повинні передусім смачно нагодувати людей, а не здивувати. Ми змушені не забувати, що це насамперед їжа!

Дуже важливо готувати їжу з хорошим настроєм, якщо з любов’ю готувати страву, вона завжди буде смачна. Насамперед кожна страва – це звичайна їжа, не потрібно перевантажувати її зайвими прикрасами. На мою думку, це відсутність смаку. Важливість красивої подачі, безумовно грає роль, але потрібно враховувати, щоб ця «краса» була гармонійною та їстівною.

Про хліб з маслом. Я невибагливий у їжі, люблю простий теремнівський свіжий хліб з маслом і все. Щоденна їжа має бути проста та зрозуміла. Не підтримую різноманітні дієти, максимум голодування для очистки організму, яке може тривати 1-2 дні. Все потрібно тримати в балансі, не руйнуючи своє здоров’я модними тенденціями.

Про «здорове» харчування. В наш час дуже нездорове розуміння «поняття здорового харчування». Ми всі різні люди, в кожного свій організм та умови проживання, не може підходити усім однакова їжа. Вважаю слушною індійську науку життя «Аюрведу». Спочатку потрібно розібратися, хто ти є, а потім, що тобі підходить.

1

Про обмін знаннями. Завжди кажу, що якщо хочеш у мене чомусь навчитися, то прояви бажання, будь поряд, став питання і я допоможу. Хазіпов – кухар без секретів. Я своїми знаннями ділився та буду ділитися. Так само я і вчуся у всіх, навіть у тих людей, які, умовно кажучи, майже нічого не вміють. Часто і вони знають щось, не відоме мені.

Про жінок на кухні. У жінки за останні століття гноблення на кухні ставлення до приготування їжі зовсім інше. Коли це обов’язок, всі примушення мають негативний результат. Коли дійсно любиш те, що робиш, незалежно від статі, тоді буде найкращий результат.

Про те, що треба цінувати час. Мій біологічний вік точно не співпадає з паспортним. На моєму прикладі можна чітко побачити, що ніколи не запізно пізнати щось нове. Якщо людина прагне змін, немає різниці, в якому віці виникло таке бажання.

Улюблений мій афоризм «Сьогодні мій найкращий день». Ця мить найкраща. Проблема багатьох, що вони живуть чи спогадами, чи мріями, тим часом життя пролітає повз нас. Цінуй теперішній час.

За матеріалами інтернет-видань Конкурент, Таблоїд Волині

Читайте також:

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024