За три дні на кордонах Волині конфіскували сигарет на пів мільйона гривень

15 Жовтня 2019, 12:39
Вилучені контрабандні сигарети 1439
Вилучені контрабандні сигарети

Разом із контрабандним куривом прикордонники викрили двох організаторів та чотирьох пособників.

В автомобільних пунктах пропуску «Доманове» (3 випадки), «Піща» (1), «Пулемець» (1), «Прикладники» (2), а також в районі зупинки «448 км Львівської залізниці» прикордонники Луцького загону спільно з ДФС завадили вісьмом спробам незаконного переміщення сигарет на загальну суму майже пів мільйона гривень. Про це інформує Держприкордонслужба України.

У всіх випадках сигарети передали співробітникам митниці, у трьох вилучили автівки на суму майже 230 тисяч гривень, трьом іноземцям заборонили в’їзд на територію України.

Здебільшого подорожуючі обирали так звані традиційні способи переміщення сигарет, використовуючи конструктивні особливості своїх авто, а дехто з них примудрився зробити це по-особливому.



Так, наприклад, наш співвітчизник вирішив сховати контрабандне куриво під автівкою. Чоловік за допомогою хомутів до днища транспортного засобу прикріпив дві спортивні сумки із 1000 пачками цигарок. В інших двох – білоруси мали намір провезти понад 700 та 600 пачок у подвійних баках іномарок.

Читайте також: На Волині в білоруса конфіскували автівку з сигаретами

Крім того у понеділок, 14 жовтня, спільна міжвідомча група завадила спробі незаконного переміщення чималої партії тютюнових виробів з України в Польщу потягом «Київ–Варшава». Так, у передмісті Ковеля, в районі зупинки «448 км Львівської залізниці», під час спроби пачкарів завантажити в потяг сигарети, прикордонники затримали двох організаторів, чотирьох пособників, 17 пакунків з сигаретами та автомобіль, яким доставляли цигарки.

Детальніше читайте ТУТ: Біля Ковеля затримали контрабандистів, які завантажували у поїзд цигарки

Водночас правоохоронці зафіксували, як провідники потягу заздалегідь відчинили двері вагонів в готовності завантажити тютюнові вироби під час призупинення потягу. Попередня сума оцінки вилученого товару становить понад 300 тисяч гривень. Процесуальні заходи тривають.

Разом з цим, варто нагадати, що 7 жовтня суд визнав винним та призначив штраф 85 тисяч гривень громадянину України, який намагався налагодити канал незаконного переміщення тютюнових виробів до Польщі, використовуючи технічну півгодинну зупинку потяга «КиївВаршава».

Читайте також: У Ковелі вилучили контрабандні цигарки на близько півмільйона гривень

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024