Волинські страхувальники спрямували до бюджету у цьому році понад 3,2 мільярда гривень

16 Жовтня 2019, 10:48
Гроші 1074
Гроші

Волинські страхувальники спрямували до бюджету у січні-вересні 2019 року понад 3,2 мільярда гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Це на 537 мільйонів гривень більше проти аналогічного періоду торік.

Завдяки сумлінню волинських працедавців індикативні показники із надходжень єдиного внеску перевиконано на 52,7 мільйона гривень, – констатують в Головному управлінні ДПС у Волинській області.

«Окрім підвищення соціальних стандартів оплати праці, серед чинників сталого надходження єдиного внеску – відповідальна позиція бізнесу та активна позиція громадян щодо обов’язкового легального працевлаштування. Зі свого боку фахівці податкової служби намагаються максимально поінформувати громадян про соціальні гарантії від держави, які передбачені у випадку виникнення страхових випадків чи виходу на пенсію. Наш діалог з роботодавцями щодо виконання законодавчих вимог при оплаті праці теж ефективний, оскільки більшість працедавців дослухається до аргументів про повну і своєчасну оплату праці», – зазначає в.о. начальника ГУ ДПС у Волинській області Сергій Кондратюк.  

Як наголошують у податковій службі, спеціально створені при органах місцевої влади групи під постійним контролем тримають питання дотримання вимог закону щодо обов’язковості укладення трудових угод з найманими працівниками.

«Завдяки взаємодії з органами місцевого самоврядування фахівці ДПС не лише виявляють випадки, а запобігають фактам використання неоформленої найманої праці. Тож, просимо працедавців не ігнорувати вимоги закону, поважати права найманих працівників та виконувати свої зобов’язання перед суспільством і державою», –  наголошує Сергій Кондратюк.

Читайте також: Волинські фіскали закликають легально провадити заготівельний бізнес

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024