Розпорядник майна збанкрутілого «Ковельмолока» отримав 259 тисяч гривень винагороди

16 Жовтня 2019, 11:27
Гроші 1007
Гроші

Суд визнав ковельське переробне підприємство «Ковельмолоко» банкрутом та розпочав його ліквідацію.

Провадження у справі про банкрутство ПАТ «Ковельмолоко», яке підконтрольне ковельському нардепу Степану Івахіву, порушене ухвалою господарського суду Волинської області 13 липня 2016 року. Розпорядником майна став арбітражний керуючий Ігор Куц, який здійснював розгляд вимог 17-ти кредиторів.

7 жовтня 2019 року він подав на затвердження суду звіт про нарахування та виплату собі грошової винагороди, відшкодування витрат, які понесені під час проведення процедури розпорядження майном ПАТ «Ковельмолоко».

У судовому засіданні учасники справи про банкрутство затвердження звіту не заперечили.

Грошова винагорода за виконання повноважень розпорядника майна у даній справі нарахована в розмірі двох мінімальних заробітних плат за період з 13 липня 2016 року по 7 жовтня цього року в сумі 259,8 тисяч гривень витрат під час процедури розпорядження майном в сумі 21,7 тисяч гривень.

Господарський суд затвердив виплату арбітражному керуючому грошової винагороди та витрат.

За результатами інвентаризації майна боржника, яку провели 8 серпня цього року і встановили, що активи ПАТ «Ковельмолоко» складають 309,6 мільйона гривень. Загальний обсяг кредиторських вимог до боржника становить 1 мільярд, а якщо точніше – 975,3 мільйона гривень. Заборгованість товариства перед фізичними особами по заробітній платі відсутня.

Постановою господарського суду Волинської області від 9 жовтня 2019 року ПАТ «Ковельмолоко» визнано банкрутом. Відкрили ліквідаційну процедуру строком на один рік. Скасовали арешти та інші обмеження, накладені на майно банкрута. Ліквідатором призначено арбітражного керуючого Олега Босака зі Львова. Згідно його заяви, він немає конфлікту інтересів та не є заінтересованою стосовно боржника та кредиторів особою.

Читайте також: Невідомі обікрали «імперію» ковельського нардепа Степана Івахіва

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024