На Волині – спад попиту на необроблену деревину

17 Жовтня 2019, 10:04
2203

Підсумки аукціону із продажу необробленої деревини заготівлі IV кварталу 2019 року свідчать про значний спад попиту на лісопродукцію.

Про це повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Із запропонованих державними лісогосподарськими підприємствами 97,1 тисяч метрів кубічних  споживачі придбали лише 17,9 тисяч метрів кубічних деревини. Це 18% від загальної кількості.

Результати аукціону
Результати аукціону

Суттєво зменшилася кількість учасників торгів. Участь в аукціоні взяли 50 представників деревообробного бізнесу, в той час як на попередні аукціони заявки надходили від 170-180 підприємств.

Тенденція до спаду об’ємів продажів деревини в необробленому вигляді особливо простежується останнім часом. Це пов’язано із перенасиченням внутрішнього ринку. Ще на початку 2019 року загальні об’єми продажу деревини з аукціонів становили 80% від запропонованого держлісгоспами.

У зв’язку з несприятливою ситуацією на ринку деревини державні лісогосподарські підприємства недоотримують надходження коштів. За умови відсутності експортної реалізації виникають труднощі із забезпеченням повноцінної господарської діяльності державних підприємств.

Враховуючи ситуацію, яка склалася на зовнішньому і внутрішньому ринках деревини, прийняли рішення зменшити об’єми її заготівлі на понад 300 тис. м3.

Складні економічні передумови розвитку деревообробної галузі ставлять нові завдання, зокрема – нарощування обсягів випуску пиленої продукції.

Цього року держаним підприємствам вдалося наростити об’єми переробки. За 9 місяців 2019 року держлісгоспи переробили 305 тисяч метрів кубічних лісопродукції, що становить 35% від загальних об’ємів заготівлі.

Читайте також: На Волині зменшився попит на необроблену деревину

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024