Держпродспоживслужба Волині взялася за «криваві ріки»

18 Жовтня 2019, 11:47
1257

Держпродспоживслужба у Волинській області долучилася до перевірки «Володимир-Волинської птахофабрики» через «криваві відходи».

Про це у повідомляє УНН, посилаючись на першого заступника начальника відомства Олександра Козія.

«9 жовтня при управлінні, за дорученням голови Волинської ОДА була створена робоча група. 10 жовтня її представники виїжджали на місце події для проведення огляду підприємства, аби зібрати необхідну інформацію», – розповів він.

Отримана інформація буде проаналізована, уточнена та узагальнена до 17 жовтня, каже Козій. 

«Ми подамо її управлінню екології та природних ресурсів Волинської обласної державної адміністрації, очільником якого є Дмитро Новохатський. Узагальненням та подальшим інформуванням щодо даного питання займатиметься він», – розповів заступника начальника відомства.

Нагадаємо, активісти зафільмували потік викидів рідких відходів червоного кольору на території Володимир-Волинського району. Вони дослідили, що нечистоти ведуть до відстійників ПрАТ «Володимир-Волинська птахофабрика».

На підприємстві спочатку мовчали, а потім визнали: викиди кривавих відходів червоного кольору сформувалися внаслідок діяльності компанії.

За фактом забруднення земель району Володимир-Волинська прокуратура розпочала кримінальне провадження. До першочергових слідчих дій залучені фахівці Державної екологічної інспекції в області. Якщо екологи встановлять факт забруднення навколишнього середовища, на «Володимир-Волинську птахофабрику» накладуть штрафні санкції.

Раніше повідомлялося, що Державна служба з питань безпеки харчових продуктів і захисту прав споживачів неодноразово фіксувала антисанітарію на «Володимир-Волинській птахофабриці» у цьому році.

Читайте також: Активісти та журналісти шукали, хто «засмородив» Володимирщину

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024