Екскерівник митного пропуску «Ягодин» судиться з волинським інтернет-виданням

19 Жовтня 2019, 13:20
1026 Джерело: Укрінформ

Від інтернет-видання «Волинь24» через суд вимагають 50 тисяч гривень моральної компенсації через статтю про незаконне вивезення бурштину і ймовірну причетність до цього екскерівника пропуску «Ягодин».

Про це повідомляє «Інститут масової інформації».

Таку інформацію представниці ІМІ у Волинській області Маї Голуб повідомив головний редактор сайту «Волинь24» Святослав Лесюк.

Публікація, через яку позиваються, вийшла 12 травня 2019 року під назвою «Його підставили: адвокат начальника пункту пропуску  «Ягодин» про невловимий бурштин». Позивач – екскерівник митного пропуску «Ягодин» Юрій Терещук, якого згадують у матеріалі.

Крім відшкодування морального збитку, позивач просить суд визнати недостовірною та такою, що принижує честь, гідність і ділову репутацію позивача, інформацію, поширену 12 травня у вищевказаній публікації, а також зобов'язати редакцію впродовж трьох днів спростувати її та видалити раніше поширену публікацію.

Позовну заяву про захист честі, гідності та ділової репутації і спростування недостовірної інформації розглядатиме Луцький міськрайонний суд Волинської області.

Засідання в цій справі відбудеться 25 жовтня об 11:00. Суддя – Пахолюк А.М.

Головред видання вважає вимогу морального відшкодування «фінансовим тиском на свободу слова».

За його словами, видання опублікувало в тексті інформацію з посту у фейсбуці адвоката начальника митного пункту Артура Мартиросяна. У дописі було зазначено, що й чому сталося на митному пості. 

Станом на 18 жовтня допису адвоката про незаконне вивезення бурштину немає в публічному доступі, зазначає представниця ІМІ.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024