На Локачинщині впіймали чоловіка, який незаконнно виловлював раків

20 Жовтня 2019, 12:23
1054

На ставку поблизу села Хорів рибоохоронний патруль зловив чоловіка, який виловлював раків двома раколовками, діаметром більше 70 сантиметрів.

Порушника виявили близько 12:00, він виловлював раків з гумового човна забороненими знаряддями, – інформує рибоохоронний патруль Волині.

Завдяки оперативним діям працівників рибоохорони громадянину не вдалося завдати збитків рибному господарству.

Нагадаємо: У Локачинському районі викрили чоловіка, який ловив рибу сітками.

На особу оформили протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи скерували до районного суду для притягнення правопорушника до відповідальності.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства, порядку придбання чи збуту водних біоресурсів просять повідомляти за вказаним номером телефону.

Читайте також: У Холопичах затримали чоловіка, який ловив рибу сітками.

Нагадуємо, згідно Правил любительського та спортивного рибальства одній особі за добу можна впіймати 30 екземплярів  раків на водоймах загального користування та 50 екземплярів – на водоймах, де впроваджене платне рибальство. Заборонений вилов цих річкових мешканців у темну пору доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування. Мінімальний розмір виловленого рака повинен бути не менше, ніж 10 сантиметрів.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024