«Поповнення лав трудових мігрантів – це проблема не лише лісівників, а й представників громад», – керівник ДП «Ківерцівське ЛГ» Віталій Каращук

22 Жовтня 2019, 10:43
Віталій Каращук 875
Віталій Каращук

Держлісгоспи Волині є потужними роботодавцями, які забезпечують працевлаштуванням левову частину краян, дають соціальні гарантії, стабільну зарплату, офіційне оформлення та інші привілеї. Тим не менш, спеціалісти галузі все частіше говорять тривожні речі.

Мова іде про відтік кадрів, зменшення кількості фахових працівників і навіть скорочення,– інформують у пресслужбі ДП «Ківерцівське ЛГ».  

«Ми відчуваємо цю проблему на власній шкурі як ніхто інший. В нашому лісгоспі працює 174 працівника. Не секрет, що загалом по області працівниками лісової галузі є майже 3 тисячі волинян. Відтік кадрів потягне за собою ще більше зменшення лісозаготівлі, а значить і зменшення реалізації, прибутків. Такий приклад вже є на Житомирщині, де спостерігається значне зменшення кількості працівників і згадані мною проблеми», – зазначив очільник ДП «Ківерцівське ЛГ» Віталій Каращук.

Віталій Каращук також зауважив, що для популяризації роботи в лісовій галузі необхідно зробити лісгоспи економічно стабільниими та конкурентноспроможними на ринку праці

«Якщо так буде, то людина задумається, чи варто їхати за кордон, якщо можна жити вдома, поряд із сім’єю, і при цьому мати хорошу роботу.  Звісно, необхідно, щоб самі лісгоспи заробляли, давали собі раду. Зважаючи на сучасні реалії - це непросто. Нам треба не лише підвищувати реалізацію, розвивати переробку та інші джерела доходів, але й вести постійні інформаційні війни із деякими представниками влади, активістами, недобросовісними ЗМІ. Чомусь всі тикають пальцем на представників лісової галузі, але поповнення колишніми працівниками лав трудових мігрантів –  це проблема не лише лісівників, а й представників громад, влади»,– сказав очільник ківерцівського лісгоспу.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024