Як лучанам зробити пільгову картку для оплати проїзду

22 Жовтня 2019, 13:10
2136

22 жовтня у Луцьку стартував процес виготовлення електронних квитків для оплати проїзду, так званих «Сitycard» чи «карток лучанина». Перші картки, якими вже з 11 листопада розплачуватимуться у міському транспорті, пільговики можуть отримати у компанії «Сіті кард систем», що на вулиці Лесі Українки, 16а.

8:45 на годиннику. В офісі «Сіті кард систем» – зо три десятки людей. Хтось заповнює бланки, хтось уже працює безпосередньо з операторами, котрі опрацьовують персональні дані. Поки тихо-мирно. Однак уже за 15 хвилин в приміщення ринув натовп пільговиків, – пише ІА «ВолиньPost».

– Я теж думав, шо то тут не з 8:00, а з 9:00 працюють, – обговорюють між собою ситуацію двійко сивочолих чоловіків, намагаючись з ходу розібратися у ситуації.

ЯКІ ДОКУМЕНТИ ПОТРІБНО ВЗЯТИ З СОБОЮ:

- паспорт громадянина України;
- реєстраційний номер облікової картки платника податків (індивідуальний податковий номер);
- посвідчення, що надає право на пільговий проїзд у громадському транспорті.

У нашому випадку – це паспорт фотографа Ігоря Дині, його ідентифікаційний номер та посвідчення учасника бойових дій.

ЩО ДАЛІ

Прийшовши в офіс «Сіті кард систем» треба зайняти «живу чергу». Хоч компанія й впроваджує нові технології, однак ніяких електронних табло з вашим номером, як-от у ЦНАПі, тут немає. Варто покладатися лише на свою пам’ять і ввічливих «сусідів».

– Ви за ким? – питає в однієї з жінок чоловік у картатому каптурі.
– За цією жіночкою, – спокійно одказує та.
– Здрастє! То ми за нею! – «підлітають» двоє пенсіонерок.
За 45 хвилин подібні діалоги доводилося чути кілька разів.

Наступний етап – отримати в одного з працівників офісу друковану заяву, заповнивши яку ви даєте згоду на обробку персональних даних. У ній треба вказати прізвище, ім’я та по батькові, дату народження, номер, серію та ким був виданий паспорт, число та поставити підпис.

У нас це зайняло хвилин 10, адже якраз закінчилися бланки, котрі друкують по кілька примірників за раз. У приміщенні «Сіті кард систем» немає спеціально відведених місць для паперової писанини, тож люди переважно вписують свої дані просто на підвіконні, ставши при цьому навколішки.

– Як ото старе з палкою тут шось буде робити, писати? Якись дурнуватиї, – обурюється ситуації жінка років 70-ти, що, здавалося, тримається на ногах лише завдяки ціпку. Утім, хтось поступається їй місцем та допомагає сісти на крісло, яких тут не більше 5-ти.

Потім – знову чекати. Оператори зізнаються, що процес оформлення одного електронного квитка повинен займати приблизно 5 хвилин, але через відсутність єдиного зразка пільгового документу і досвіду роботи з системою «Сitycard» оформлення поки затягується до 15-ти, а то й 20-ти хвилин.

Минуло пів години, а ми не зрушили у черзі вперед ні на крок. Хтозна, скільки б ще довелося намарне витратити часу, якби не одне суттєве роз’яснення однієї з працівниць офісу «Сіті кард систем»: пільгову картку на проїзд у Луцьку можуть оформити лише люди з місцевою пропискою. Оскільки фотограф Ігор Диня не має луцької прописки, процес виготовлення електронного квитка на собі до кінця випробувати не вдалося.

Варто зауважити, на місці не знали, що робити у подібних до нашого випадках, коли ти зареєстрований не в Луцьку і маєш посвідчення учасника бойових дій.

ВИДАЧА «КАРТКИ ЛУЧАНИНА»

В офісі компанії «Сіті кард систем», що на вулиці Лесі Українки, працюють 5 операторів. Із 23 жовтня електронні квитки виготовлятимуть у ЦНАПі, департаменті соціальної політики та водоканалі. Загалом обслуговуватимуть лучан 13 працівників «Сіті кард систем».

Із заповненою заявою на згоду обробки персональних даних та документами ви прямуєте до вільного оператора. Той, своєю чергою, вносить усе в систему і дістає одну з пластикових карток, кожна з яких має індивідуальний номер.

Опісля вам потрібно сфотографуватися на вебкамеру. Електронний квиток кладуть у спеціальний принтер, який друкує вашу світлину на лицьовій стороні «картки лучанина». Із 11 листопада за допомогою «Сitycard» ви зможете користуватися громадським транспортом.

Представники компанії «Сіті кард систем» зауважують, що процес облаштування валідаторів, які зчитуватимуть картки, розпочнеться вже завтра, 23 жовтня. Першу пільгову картку виготовляють безкоштовно, але у разі згуби чи пошкодження за нову доведеться заплатити 35 гривень.



Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024