У Луцьку вилучили фальсифікованого алкоголю на 135 тисяч гривень

22 Жовтня 2019, 11:39
875

В одному з гаражних кооперативів викрили місце незаконного накопичення та зберігання фальсифікованих алкогольних напоїв.

Про це інформують в оперативному управлінні ГУ ДФС у Волинській області.

Відтак, в рамках операції «Акциз-2019»  встановили, що місцеві жителі у власних гаражних приміщеннях незаконно зберігали з метою подальшої реалізації 370 літрів горілки та коньяку, розлитого в тару типу «bag-in-box» та 190 літрів рідини з характерним запахом спирту, орієнтовною вартістю 135 тисяч гривень.

У результаті вжитих заходів податкова міліція фальсифікат вилучила. Правоохоронці припускають, що ця партія алкоголю призначалася для подальшої реалізації на території Волинської області.

Відповідальність за таку протиправну діяльність передбачена Кодексом України про адміністративні правопорушення, вирішується питання про складання протоколів за ст. 164-5 КУпАП (зберігання або транспортування алкогольних напоїв чи тютюнових виробів, на яких немає марок акцизного збору встановленого зразка). Відповідальність за вказані правопорушення передбачає відповідальність у вигляді накладення штрафу.

В оперативному управлінні наголошують, що обіг алкогольних напоїв розлитих в тару типу  «bag-in-box» заборонений законодавством України, крім виноробної продукції з вмістом спирту не більше 8,5 відсотків маркованого марками акцизного податку встановленого зразка.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024