Протягом тижня на Волині 15 разів ловили браконьєрів

22 Жовтня 2019, 15:13
897

У період з 14 по 21 жовтня Волинський рибоохоронний патруль задокументував 15 порушень природоохоронного законодавства.

Склали сім протоколів за порушення правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП), шість – за грубі порушення (ч. 4 ст. 85 КУпАП) та один – за незаконний збут водних біоресурсів (ч. 1 ст. 88-1 КУпАП). Крім того, оформили один акт виявлення та вилучення безхазяйного майна. Про це повідомив Рибоохоронний патруль Волині.

«У порушників вилучено 2,5 кілограма водних біоресурсів та 8 одиниць заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на суму 357 гривень. Збитки, завдані рибним запасам, склали 990 гривень», – повідомив заступник начальника управління-начальник відділу ОВБР «Рибоохоронний патруль» Сергій Починок.

16 жовтня рибпатруль викрив двох громадян, які здійснювали вилов риби з човна забороненим знаряддям – острогою із застосуванням підсвічування. Інцидент стався на водному об’єкті поблизу села Пожарки Рожищенського району.

19 жовтня державні інспектори здійснили рибоохоронний рейд на водоймі Турійського району та зафіксували аналогічне порушення. Так, на ставку поблизу села Літин Турійського району виявили громадянина, який здійснював незаконний вилов водних біоресурсів риболовецькою сіткою.



Завдяки оперативним діям працівників рибоохорони порушникам не вдалося завдати шкоди рибному господарству України. На осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до районних судів для притягнення порушників до відповідальності.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360 78 40. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби просять повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідково: Порушення правил рибальства карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства, згідно КУпАП, становить від 340 до 680 грн. За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 ККУ. Штраф від 1 700 до 3 400 грн або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024