У Рожищенському районі куплять житло для сироти за державний кошт

23 Жовтня 2019, 15:45
У Рожищенському районі куплять житло для сироти 931
У Рожищенському районі куплять житло для сироти

Голова Рожищенської райдержадміністрації Інна Гайворонська провела апаратну нараду.

Засідання організували 22 жовтня, повідомили у РДА.

Про роботу служби у справах дітей райдержадміністрації доповіла тимчасово виконуюча обов’язки начальника служби Валентина Подзелінська.

Під час доповіді значну увагу посадовиця зосередила на реалізації в районі прав дітей.

«За останні роки вдалося змінити тенденцію попередніх років щодо влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і поступово перейти від інтернатних до сімейних форм виховання», – наголосила Валентина Подзелінська.

На сьогодні в районі функціонує три прийомні сім’ї, в яких виховується п'ять дітей, та дитячий будинок сімейного типу.

Служба у справах дітей райдержадміністрації здійснює контроль за умовами проживання дітей в сім’ях, контролює питання їх оздоровлення, відвідує дітей за місцем навчання.

На території району проживає 24 усиновлені дитини, за якими здійснюють нагляд. Спеціалісти служби у справах дітей райдержадміністрації постійно проводять перевірки виконання опікунами та піклувальниками своїх обов’язків, а також цільового використання соціальної допомоги на підопічних.

Серед пріоритетних завдань на сьогодні залишається захист житлових і майнових прав дітей. У цьому році з державного бюджету спрямовано для придбання житла для особи з числа дітей, позбавлених батьківського піклування, 353 090 гривень. Крім того, заплановане будівництво дитячого будинку сімейного типу в місті Рожище.

Читати також: Назвали переможця тендеру на будівництво дитячого будинку сімейного типу у Рожищі

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024