У Ковелі колишній прокурор захищає перевізників контрабандних цигарок

23 Жовтня 2019, 16:12
У Ковелі колишній прокурор захищає перевізників контрабандних цигарок 1533
У Ковелі колишній прокурор захищає перевізників контрабандних цигарок

Суд у Ковелі дослухався до експрокурора і не дозволив взяти під арешт автомобілі, якими перевозили контрабанду.

У Ковельському міськрайонному суді розглядалося клопотання прокурора місцевої прокуратури Надії Романюк в об’єднаному кримінальному провадженні № 420180311100000010, відкритому за ч. 1 ст. 199 КК України, про арешт майна.

Досудовим розслідуванням встановили, що 14 жовтня 2019 року о 2:00 ночі до чергової частини Ковельського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що на 448 км. Львівської залізниці затримали осіб при спробі закинути до потягу вагону сполученням Київ-Варшава № 67 тютюнові вироби. Згодом поліцейські на землі поряд із залізничною колією виявили 15 полімерних чорних пакетів, в яких знаходилися 304 блоки цигарок, а також дві спортивні сумки, де ще було 126 блоків. Усі виявлені тютюнові вироби були без марок акцизного податку.

Окрім цього, під час огляду місця події поліцейськими виявили автомобіль «Рено», на якому, як повідомили у своїх поясненнях двоє чоловіків, здійснювалося перевезення контрафактної продукції, а вони допомагали вивантажити пакунки з багажного відсіку машини.

Читайте також: Біля Ковеля затримали контрабандистів, які завантажували у поїзд цигарки

Слідство відразу ж з’ясувало, хто є власником транспортного засобу, яким перевозили контрабанду.

На думку суду, цей автомобіль не пристосований якимось чином для перевезення вищевказаного майна – такої кількості цигарок, тобто за таких умов віднесення його до категорії знаряддя злочину чи речових доказів викликає сумніви. Причетність власника авто до перевезення контрабанди не встановлена, а тому на сьогодні відсутні підстави для втручання держави у право власності цієї особи на автомобіль.

Інтереси власника «Рено» в судовому засіданні представляв колишній прокурор Старовижівського району Юрій Хомич, який проживає у приміському селі Воля-Ковельська.

Читайте також: Екс-прокурор програв у Ковелі справу патрульній поліції

Процесуальний прокурор Надії Романюк доводила, що транспортний засіб, який використовувався для перевезення контрафактної продукції до потягу, підпадає під ознаки знаряддя вчинення кримінального правопорушення, а отже підлягає спеціальній конфіскації, тому для забезпечення можливої конфіскації автомобіль необхідно арештувати.

Слідчий суддя Ковельського міськрайонного суду Сергій Панасюк ухвалив накласти арешт на цигарки та повернути автомобіль власнику.

Своєю іншою ухвалою суддя Сергій Панасюк відмовив у клопотанні старшого слідчого Ковельського відділу поліції ГУНП у Волинській області Євгена Сергієнка, який просив накласти арешт на легковий автомобіль «Volkswagen Caddy», що 10 жовтня 2019 року перевозив 20 тисяч пачок контрабандних цигарок і був зупинений правоохоронцями та прикордонниками в Ковелі на вулиці Володимирській. Водій відмовився відкрити багажне відділення для огляду, але після судової ухвали на обшук транспортного засобу контрабанду виявили, а машину затримали на майданчику Ковельського відділу поліції.

Читайте також: У Ковелі вилучили контрабандні цигарки на близько півмільйона гривень

У судовому засіданні щодо цієї справи інтереси водія-контрабандиста також представляв експрокурор Юрій Хомич.

Коментарі
24 Жовтня 2019, 01:54
Звичайно захищає... Сам у свій час нажився на контрабандистах, кришував їх заради власного збагачення. Ну нічого. Думаю найближчим часом будуть зафіксовані його перемовини з суддями поза залом судових засідань. Всьому свій час.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024