Реконструкцію амбулаторій у Нововолинську та Благодатному призупинили

25 Жовтня 2019, 13:40
1114

Капремонт та реконструкція будівлі амбулаторії загальної практики сімейної медицини селища Благодатного та амбулаторії на Поштовому провулку у Нововолинську призупинили.

Амбулаторію у шахтарському місті мали відкрити ще у травні, у селищі – у вересні. Однак, коли саме будівельні та ремонтні роботи завершать і ці об’єкти здадуть в експлуатацію наразі не відомо. Причина такої затримки – невчасне фінансування. Зараз будівельній компанії «Універсал», яка виграла тендер і виконує усі роботи на цих двох амбулаторіях, Світовий Банк боргує 8,5 мільйонів гривень, – інформує Нововолинськ.com.ua

«Будівельна компанія «Універсал», яка і виконує там усі роботи, ще в кінці січня розпочала будівельні роботи на двох об’єктах. На жаль, фінансування було поганим. Перші гроші будівельна компанія отримала лише в кінці травня. А тоді амбулаторію на провулку Поштовому вже мали здати в експлуатацію. Другий транш фінансів надійшов у липні, а в вересні, згідно умов договору, мали закінчити капітальний ремонт амбулаторії у Благодатному. Зараз заборгованість перед будівельником на об’єкті на Поштовому провулку – 2,7 мільйона гривень, у Благодатному ще більше – понад 5,8 мільйона гривень. Загальний борг – 8,5 мільйонів гривень. Коли будуть ці гроші не відомо», – розповіла головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Ольга Попіка.

БК «Універсал» власними грошима оплатила страхування об’єктів та банківські гарантії і з лютого розпочала роботи без виплати авансу. Перші фінанси від Світового банку, за рахунок якого, власне, і реалізують проєкт, надійшли аж у квітні, потім ще трохи у липні. І відтоді – тиша. Директор компанії Андрій Міхненко розповідає – якщо на початках хоча б щось обіцяли, то тепер і зовсім мовчать. Лишень пропонують заново підписати договір, адже термін чинного спливає наприкінці року.

«Ми інвестували у роботи 80% власних фінансів, яких досі нам не повернули. Заплатили лише близько двох мільйонів гривень. Хоча актів на виконанні роботи – у п'ять раз більше. На початку будівництва обіцяли виплачувати гроші кожного місяця, але цього так і не зробили. Зараз взагалі немає ніякої конкретики щодо того, коли виплатять гроші», – зазначив Андрій Міхненко.

Зараз амбулаторія на Поштовому провулку готова на 70%, у Благодатному завершують фасадні роботи. Однак, продовжувати роботи далі фірма-підрядник відмовляється.

Поки що будівництво призупинене. Ольга Попіка каже, що до Нового року, але Андрій Міхненко стверджує, що до тих пір, доки з ними не розрахуються за уже виконанні роботи. Тож, питання щодо майбутнього місцевих амбулаторій зараз «висить у повітрі». Не відомо і те, чи добудують їх взагалі.

Нагадаємо, реконструкція приміщень амбулаторій в селищі Благодатному та Нововолинську стала можлива завдяки участі у спільному проєкті Світового Банку та Міністерства охорони здоров’я  України «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей». Так, на ремонт і реконструкцію амбулаторії у Благодатному Світовий Банк виділив 6,9 мільйона гривень, а на амбулаторію на Поштовому провулку в Нововолинську – 3,4 мільйона гривень.

Читайте також: «Сільський ревізор» відзначив село на Іваничівщині за якісну медицину





 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024