Цьогоріч Волиньгаз інвестував у безпеку газопостачання 22 мільйона гривень

26 Жовтня 2019, 08:28
Фото ілюстративне 1442
Фото ілюстративне

Цьогоріч відповідно до інвестиційної програми, АТ «Волиньгаз» скерувало понад 22,6 мільйона гривень на ремонт газових мереж та заміну об'єктів газопостачання. З них велика частина грошей  понад 8,2 мільйона гривень була визначена на придбання та встановлення безплатних лічильників газу для волинян.

Гроші, які були виділені на фінансування інвестиційної програми, насамперед спрямовують на підтримку в робочому стані державних газорозподільних мереж і на виконання заходів для забезпечення безперебійності та безаварійності газопостачання. Інвестували в капремонт 8 будівель газорегуляторних пунктів, замінили морально-застаріле та технічно непридатне запірно-регулююче обладнання в 54 газорегуляторних пунктах (ГРП) та шкафних регуляторних пунктах ШРП, замінили 27 відключаючих засувок на газопроводах. Також капремонтували 35 засобів електрохімічного захисту. На ці роботи підприємство виділило близько 14,4 мільйона гривень.

Утім, такі роботи  лише частина із запланованого, адже через падіння обсягів транспортування природного газу (на 15,4% у порівнянні з аналогічним періодом 2018 року), значно зменшились і тарифна виручка підприємства, гроші з якої йдуть на фінансування заходів  інвестиційної програми.

Підготовку до опалювального сезону 2019-2020 років та всі роботи з ремонту газових мереж доводилось організовувати в умовах найнижчого рівня фінансування за всі роки. 

«Інвестиційних грошей не вистачає на модернізацію запірно-регулюючого обладнання ГРП, ШРП, заміну будинкових регуляторів тиску газу, запірної арматури на розподільних газопроводах, оновлення парку транспортних засобів, обладнання. Уже не перший рік відкладаємо заходи щодо модернізації лабораторії, придбанню спецавтотранспорту, переносимо закупівлю компютерної техніки, сучасного зварювального обладнання.   Однак, нам все ж вдалось здійснити значний обсяг робіт аби забезпечити безперебійність і безаварійність газопостачання. Окрім того, товариство також придбало і використовує для технічного обстеження газопроводів сучасні прилади діагностики", – розповідає директор технічний АТ «Волиньгаз» Павло Козюк. 

Також, у межах інвестпрограми у 2019 році АТ «Волиньгаз» витратило на закупівлю безплатних  лічильників та комплектуючого обладнання для них понад 5,3 мільйона гривень. За ці гроші майже 5,9 тисячам волинських сімей було безплатно замінили прилади обліку газу.

Довідково: Акціонерне товариство «Волиньгаз» забезпечує природним газом майже 250 тисяч сімей волинян. Рівень газифікації області природним газом  майже 70%, або 10 міст, 16 селищ міського типу та 632 села. Приладами обліку оснащені понад 85% споживачів. На 1 жовтня 2019 року у Волинській області експлуатується більше 7 тисяч кілометрів розподільних газопроводів.

Читати також: «Укрзалізниця» хоче знову видобувати на Ковельщині пісок

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024