Волиняни заборгували за газ понад 390 мільйонів гривень

29 Жовтня 2019, 14:40
1725

Для того, щоб уникнути припинення газопостачання, «Волиньгаз збут» пропонує боржникам укласти договір реструктуризації боргу зі складанням графіку його погашення.

Завдяки наполегливій роботі із неплатниками з початку року заборгованість зменшилась на 26,5%. Майже 100% заборгованості перед ТОВ «Волиньгаз збут» становлять нарахування, несплачені побутовими споживачами, – повідомляє прес-служба ТОВ «Волиньгаз Збут».

Станом на 1 жовтня клієнти боргують постачальнику 391 мільйон гривень за спожитий газ. Лише у вересні компанією направлено боржникам майже 3 тисячі повідомлень та попереджень про припинення газопостачання. З початку року до суду подано понад 415 позовів про стягнення заборгованості за спожитий газ на загальну суму 3,5 мільйона гривень. Через значні неплатежі припинене постачання газу майже 2,1 тисячі боржникам.

«З настанням холодів обсяги споживання газу зростають. Відповідно зростуть і нарахування. Від своєчасної та повної їх сплати залежить безперебійність та безпека постачання газу в регіоні. В опалювальний сезон питання розрахунків стоїть особливо гостро», – наголошує директор ТОВ «Волиньгаз збут» Микола Тищук.

Для уникнення подібних ситуацій клієнти ТОВ «Волиньгаз збут» можуть укласти з компанією договір реструктуризації боргу зі складанням графіку його погашення. З такими клопотаннями споживачі газу можуть звернутися до Центрів обслуговування клієнтів на місцях. Крім того, за наявності підстав, споживачі газу можуть звернутися до органів субсидій про призначення державної допомоги на оплату комунальних послуг.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024