За чиї кошти ремонтували ФАП у Локачинському районі

30 Жовтня 2019, 15:44
1168

Вже майже рік жителі Козлова первинну медичну допомогу отримують у відремонтованому приміщенні.

Фельдшерсько-акушерський пункт нині знаходиться у тому ж будинку, що і раніше, тільки поверхом нижче, у сусідстві з кабінетами сільської ради, – інформує журналістка Людмила Мельничук-Богута.

За словами завідуючої ФАПом Лілії Курбай, для прийому пацієнтів тепер тут створили належні умови.

Читайте також: Локачі: молодий сімейний лікар розповів про власні підходи до роботи.

«Попереднє приміщення було у аварійному стані: вікна старі, гнилі, штукатурка осипалася, працювати доводилось в постійному холоді. Потерпали від цього, звісно, і пацієнти», – розповідає фельдшерка.

Тепер у медзакладі встановили нові вікна, поклеїли шпалери, відремонтували стелю та підлогу. Опалення – електричне. Правда, патронажний, оглядовий та маніпуляційний осередки туляться всі в одному кабінеті. Але щойно знову з’являться необхідні кошти, останній з них, як планується, функціонуватиме у кімнаті, що знаходиться поруч.

Нагадаємо: Колишня працівниця Павловичівського медпункту розповіла про робочі будні та бажання допомагати людям.

Ремонтні роботи у ФАПі, зі слів завідуючої, вдалось здійснити за сприяння головного лікаря КНП «Локачинський РЦ ПМСД» Владислава Магновського, Козлівського сільського голови Олега Трофимюка, всіх небайдужих жителів Козлова та місцевих підприємців.

«Два роки тому ми поставили три вікна загальною вартістю 7500 гривень, ще 1000 гривень виділили на громадські роботи. На облаштування маніпуляційного кабінету в цьому році коштів спрямувати сільська рада не має. Але в перспективі, гадаю, шляхи до вирішення цього питання обов’язково знайдуться. Тим більше, що нічого надзвичайного там робити не треба: вікна вже є, ще перетягнути стелю залишилось, пофарбувати підлогу та поклеїти шпалери», – ділиться Олег Трофимюк.

Важливо знати: Зворотний бік манікюру: чим небезпечна модна процедура, Щеплення проти грипу: чим, кому, коли і скільки коштує та 8 ознак того, що вам терміново потрібно бігти до мамолога.

За словами завідувачки ФАПом, на кошти – 5400 гривень, виділені Локачинським Центром ПМСД, придбали водоемульсійну фарбу, клей для шпалер, фарбу для підлоги та дверей, світильники.

Оперативно виконати запланований обсяг ремонтних робіт вдалось також завдяки старанням селян, які і матеріально допомогли (на зібрані 4600 гривень закупили карнизи, тюль, клей тощо), і своїми силами разом із завідувачкою прибирали, клеїли, фарбували.

А за місяць уже була можливість перейти у приміщення з належними умовами для роботи.

«От якби ще якнайшвидше вдалось маніпуляційний кабінет облаштувати, то було б вже дуже добре», – радіє досягнутому і планує подальші кроки у роботі пані Лілія.

Людмила МЕЛЬНИЧУК
ФОТО АВТОРКИ

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024