Майже 59 тисяч гектарів земель передали у власність Волинським ОТГ

02 Листопада 2019, 15:42
Фото ілюстративне 1448
Фото ілюстративне

Волинські об’єднані територіальні громади отримали у власність 58,9 тисяч гектара.

Передача земель сільськогосподарського призначення державної власності об’єднаним територіальним громадам на Волині розпочалась у лютому 2018 року, – інформує Сектор взаємодії зі ЗМІ та громадськістю ГУ Держгеокадастру у Волинській області.

Минулого року 49,4 тисяч гектарів передали 30 об’єднаним територіальним громадам краю. Ще десять ОТГ отримали 9513,1 гектара землі у 2019-му. Так, у жовтні фахівці Головного управління Держгеокадастру у Волинській області передали необхідні документи головам Тростянецької, Підгайцівської, Гіркополонківської, Заболоттівської, Липинської, Війницької, Старовижівської та Привітненської об’єднаних територіальних громад. Окрім того, процес передачі земель завершений і у Гуто-Боровецькій та Ківерцівській ОТГ. 

Нагадаємо, що Головне управління Держгеокадастру у Волинській області підписало Меморандуми про співпрацю щодо передачі земель державної власності у комунальну із сорока ОТГ. Відтак, усі зобов’язання та пункти документу виконані. 

Читати також: Понад п’ять мільйонів гривень цьогоріч отримали бюджети Волині з земельних аукціонів

Довідково: Процес передачі землі об’єднаним територіальним громадам відбувається у чотири етапи. Спочатку громада скеровує клопотання до обласного управління Держгеокадастру. Потім відбувається інвентаризація земель у межах ОТГ, які до цього не були передані в користування. Далі відбувається реєстрація в кадастрі ділянок, які були проінвентаризовані, після чого – передача землі в комунальну власність за наказом начальника обласного управління Держгеокадастру.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024