На Шаччині депутати просять прокуратуру та СБУ перевірити факти незаконного заволодіння землею

01 Листопада 2019, 10:44
1037 Джерело: фото ілюстративне

На сесії Шацької районної ради депутати затвердили звернення щодо фактів незаконного заволодіння землями сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів.

Питання законності виділення ГУ Держгеокадастру у Волинській області особливо привабливих земельних ділянок за межами населених пунктів на території Шацького району, за словами Сергія Карпука, голови Шацької районної ради, вирішують ще з 2014 року.

Районна рада неодноразово скеровувала свої звернення до різноманітних служб, аби ті перевірили законність надання земель в особливо великих розмірах обласними посадовцями Держгеокадастру. Прокуратура та поліція розслідували ці факти відповідно до відкритих кримінальних проваджень, проте наразі «віз і нині там»: більшість земельних ділянок, які надавали двом-трьом особам без погодження органами місцевого самоврядування (що, за словами депутата Сергія Сидорука, є порушенням Держгеокадастром свого ж таки розпорядчого документу), уже поділені та передані у власність іншим особам, що підтверджує публічна кадастрова карта.

«Кримінальну справу закрили, арешт із земельних ділянок зняли. Ми контактували із нашими львівськими колегами, працювали з юристами, визначили коло осіб, яким вдалося отримати землі в Шацькому районі, усю хронологію «подій», відстежили декларації людей, які отримали землю. Ці факти ми чітко вказали у своєму зверненні до Верховної Ради, Президента, НАБу та СБУ, прокуратури Волині»,  зазначив Сергій Карпук.

Зрештою, депутати райради просять «вищестоящих» належним чином відреагувати на факти, які виклали у зверненні на майже п’ятьох аркушах та перевірити ці факти, розпочати досудове розслідування за фактами, викладеними у зверненні, а про результати повідомити Шацьку райраду у визначеному законом порядку.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024