Чи готова Маневиччина до осінньо-зимового періоду

31 Жовтня 2019, 17:48
1179

На засіданні колегії Маневицької райдержадміністрації, яке провів перший заступник голови Андрій Бурак, розглянули питання «Про готовність господарств району до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2019-2020 років».

Про це повідомляють на сайті Маневицької РДА.

Також обговорили питання організації підвезення школярів Маневицького району, роботу КП «Маневицька центральна районна лікарня» по наданню медичної допомоги жителям району за 9 місяців 2019 року, здачу крові безоплатними донорами у  2019 році та роботу виконавчих комітетів Копиллівського, Будківського, Комарівського, Лісівського та Старочорторийського  сільських голів  щодо здійснення делегованих повноважень органів виконавчої влади відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», стан дотримання вимог Закону України «Про звернення громадян» у сільських радах. 

«Управліннями, відділами райдержадміністрації, виконкомами селищної та сільських рад, підприємствами, організаціями, установами проведено комплекс заходів по ремонту і підготовці приміщень, споруд, систем опалення, водопостачання і водовідведення, забезпечення паливом, створено необхідний резерв матеріально-технічних ресурсів для ліквідації аварійних ситуацій в осінньо-зимовий період. Всі котельні  та паливні району готові до роботи в опалювальний період,   видані акти готовності.  

Заклади освіти, охорони здоров’я, культури, об’єкти соціального захисту населення, а також житлові будинки підготовлені до опалювального сезону і мають паспорти готовності. Підприємствами житлово-комунального господарства відповідно до планів заходів з підготовки житлового фонду до опалювального сезону 2019-2020 років підготовлено до опалювального періоду 47 багатоквартирних житлових будинків, а саме Маневицьким ВУ ЖКГ - 38, ЖКП Прилісненської сільської ради - 9.

Проведено перевірки та очищення димових та вентиляційних каналів багатоквартирних будинків, відремонтовано оголовки димовентиляційних каналів,  дрібні ремонти під’їздів, фасадів, горищ та підвальних приміщень, профілактика та поточний ремонт водопровідних і каналізаційних мереж, каналізаційно-насосних станцій, очисних споруд», – інформував начальник управління регіонального розвитку РДА Олександр Турик.

Всі навчальні заклади підготували до роботи в зимових умовах на 100%. Провели ремонт котелень, їх реконструкцію, модернізацію, заміну вікон та дверних конструкцій на енергоощадні, завезли паливо.

У ЗОШ 1-3 ступенів села Оконськ провели заміну котла, 23 вікон та 3 дверей на енергоощадні. Також планують замінити котли в школах сіл Велика Осниця, Граддя, Бережниця – філія Опорного закладу «Загальноосвітня школа 1-3 ступенів села Троянівка» та встановити додатковий котел в навчальному закладі села Будки.

Відремонтували фасад загальноосвітньої школи 1-3 ступенів №1 імені Героя України Андрія Снітка, замінили димову трубу в НВК «Маневицька загальноосвітня школа 1-3 ступенів №2-гімназія». Провели поточні ремонти Опорного закладу «Загальноосвітня школа 1-3 ступенів села Цміни» та загальноосвітньої школи 1-3 ступенів села Старий Чорторийськ. Проводять роботи по утепленню фасаду НВК «Маневицька ЗОШ 1-3 ступенів №2-гімназія» та трудового комплексу.

За кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження проводять капітальний ремонт покрівлі загальноосвітньої школи 1-3 ступенів села Костюхнівка та капітальний ремонт (заміна вікон) Маневицької дитячо-юнацької спортивної школи.

У відділі освіти заготовили 1200 тонн торфобрикету, 20 тонн торфокришки та 13 м³ паливних дров, що складає 30% від потреби.

Також в КП «Маневицька ЦРЛ» провели ремонт покрівлі господарської споруди та ремонт 50 метрів опалювальної системи. Закупили котел в котельню поліклініки. Отримали благодійну допомогу відходів деревини 50 м³.

Ще до початку опалювального періоду планують провести наступні роботи:

  • Поточний ремонт покрівлі басейну 
  • Ремонт гребінки опалювальної системи
  • Поточний ремонт покрівлі господарської споруди
  • Поточний ремонт покрівлі сушильного цеху пральні
  • Заміну твердопаливного котла в котельні поліклініки
  • Закупити торфобрикет 228,7 тонни

У КП «Колківська РЛ» відбувся частковий ремонт двох резервних старих котлів, замінили свердловинний насос в системі водопостачання. Планують підключити новий водогінний котел. На опалювальний сезон для потреб котельні потрібно 240 тонн крихти і 70 м3 тирси. На даний час заготовили крихти 26 тонн, тирси 70 м3.

Також в КП «Маневицький РЦПМСД» провели утеплення фасаду ФАПу села Оконськ та замінили котел в Боровичівському ФАПі. Проводять роботи капітального ремонту (термомодернізація) Старочорторийської амбулаторії загальної практики сімейної медицини по вулиці Сокола, 103, в селі Старий Чорторийськ.

Забезпечили паливом амбулаторії та ФАПи на 40%.

На придбання палива для лікувальних закладів кошти виділили, але в зв’язку з тим, що немає місця зберігання повної кількості палива, в лікарнях уклали угоди з ДП «Волиньторф» про зберігання та вчасне постачання автотранспортом в осінньо-зимовий період 2019-2020 років.

У Територіальному центрі соціального обслуговування райдержадміністрації провели необхідні ремонтні роботи по обслуговуванню будівлі управління соціального захисту населення та стаціонарного відділення, покрівель й вентиляційних установок. Утворили запас твердого палива на опалювальний сезон у кількості 10% від потреби. У відділенні стаціонарного догляду для постійного проживання села Старий Чорторийськ територіального центру передбачили утворення та обладнання пункту обігріву та додаткові ліжко-місця для тимчасового перебування безхатніх громадян.

Також у відділі культури та туризму райдержадміністрації провели профілактику на котельнях закладів культури. Передбачили кошти для придбання палива районному будинку культури, Маневицькій музичній школі та сільським бібліотекам-філіям. Сформували резервний запас палива на 18%.

У філії «Маневицька ДЕД» запланували заготовити 3500 тонн протиожеледної суміші та 320 тонн солі. На даний час на залишку знаходиться 500 тонн протиожеледної суміші та 60 тонн солі, заготовили 1150 тонн піску.

Транспортні засоби і механізми для проведення аварійно-відновлювальних робіт в екстремальних умовах знаходяться в технічно придатному стані. Роботи з огляду та ремонту електричних мереж Маневицькою філією ПАТ «Волиньобленерго» проводять згідно з плану-графіка, який розробили на 2019 рік.

В цілому, питання підготовки господарства району до роботи в осінньо-зимовий період перебуває на постійному контролі відділу промисловості, інфраструктури, житлово-комунального господарства та будівництва управління регіонального розвитку Маневицької райдержадміністрації.

«Для закладів загальної середньої освіти Маневицького району організовано регулярне безкоштовне підвезення учнів до місць навчання та в зворотному напрямку, які проживають за межею пішохідної доступності тобто понад 3 км і більше. У поточному навчальному році організовано підвезення для 814 учнів 15 автобусами, три з яких орендовані», – доповів виконувач обов'язків начальника відділу освіти РДА Володимир Фурманчук.

Організували підвіз до:

  • Загальноосвітньої школи 1-3 ступенів №1 імені Героя України Андрія Снітка із сіл Череваха,  Софіянівка та із хутора Лоше – загалом 13  учнів
  • Навчально-виховного комплексу «Маневицька загальноосвітня школа 1-3 ступенів №2-гімназія» із хутора Лоше – 1 дитина
  • Загальноосвітньої школи 1-3 ступенів села Велика Осниця – 92 дитини із сіл Тельчі, Мала Осниця та Заріччя
  • Загальноосвітньої школи 1-3 ступенів села Будки довозять 94 учні із сіл Лісове, Гута-Лісівська та села Кам’януха
  • Загальноосвітньої школи 1-3 ступенів села Велика Яблунька – 32 учні з сіл  Граддя, Довжиця, Загорівка та Мала Яблунька
  • До загальноосвітньої школи 1-2 ступенів села Граддя із села Довжиця та із Граддівського лісництва підвозять 57 дітей
  • Загальноосвітньої школи 1-3 ступенів села Костюхнівка підвозять 43 учні із сіл Колодії та Вовчицьк
  • Загальноосвітньої школи 1-3 ступенів села Красноволя підвозять 140 учнів із сіл Матейки, Нічогівка, Тельчі, Погулянка та з урочища Весела
  • Загальноосвітньої школи 1-3 ступенів сіл Кукли та Северинівка у кількості 26 учнів
  • Загальноосвітньої школи 1-3 ступенів села Старий Чорторийськ підвозять 33 учні та один вчитель, який також є вихователем для супроводу дітей у шкільному автобусі із села Новосілки
  • До опорного закладу «Загальноосвітня школа 1-3 ступенів села Троянівка» підвозять 104 дитини та 10 вчителів із сіл Бережниця, Черськ, Майдан, Градиськ,  Набруска, станція Троянівка. Також із села Майдан до ЗОШ 1-2 ступенів Черської філії.
  • До опорного закладу «Загальноосвітня школа 1-3 ступенів села Цміни» підвозять 178 дітей та 13 вчителів.

У кожному закладі, де є шкільні автобуси, призначили вихователів для супроводу дітей у шкільному автобусі. Всього по району ввели 7,5 ставок – по 0,5 ставки на один автобус.

Практично усі заклади освіти забезпечили автобусами для підвезення школярів та вчителів до закладів освіти та у зворотному напрямку. Є потреба у закупівлі нових шкільних автобусів, оскільки три автобуси орендуються, за що сплачуються кошти із місцевого бюджету та два автобуси технічно застарілі, потребують заміни.

У Маневицькому районі перевірили готовність до осінньо-зимового періоду на 2019-2020 роки
У Маневицькому районі перевірили готовність до осінньо-зимового періоду на 2019-2020 роки

У Маневицькому районі перевірили готовність до осінньо-зимового періоду на 2019-2020 роки
У Маневицькому районі перевірили готовність до осінньо-зимового періоду на 2019-2020 роки

У Маневицькому районі перевірили готовність до осінньо-зимового періоду на 2019-2020 роки
У Маневицькому районі перевірили готовність до осінньо-зимового періоду на 2019-2020 роки

Читайте також: Маневичан запрошують на діагностику зору

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024